Rastislav Búgel Futbal

Úspešná jarná premiéra FC Nitra: Futbalisti doma zdolali Martin 7:0, VIDEO

Prvé jarné domáce kolo zvládli nitrianski futbalisti z FC Nitra famózne. Pred domácim publikom zdolali súpera z Martina presvedčivo 7:0.

Ilustračný obrázok k článku Úspešná jarná premiéra FC Nitra: Futbalisti doma zdolali Martin 7:0, VIDEO
Foto: Rastislav Búgel

Druhá najvyššia futbalová súťaž na Slovensku pokračovala svojim 20. kolom skupiny Západ. Nitra sa na domácom trávniku predstavila proti MŠK Fomat Martin. Jednalo sa zároveň o prvé kolo jarnej časti, ktoré Nitra odohrala pred svojimi fanúšikmi pod Zoborom. V 19. kole cestovali nitrianski futbalisti pod vedením trénera Galáda na trávnik ŠK Slovan Bratislava B. Športovci FC Nitra uspeli (1:3) a pripísali si cenné body do prípadnej nadstavby.

Dobre naladení vybehli aj na súpera z Martina. Zásluhou dvoch gólov Abraháma a jedného presného zásahu Nibu viedli po prvom polčase presvedčivo 3:0. Kto by si myslel, že Nitra si už do konca bude len udržiavať pohodlné vedenie, bol na omyle. Približne 560 divákov videlo spanilú jazdu Nitry. V druhom polčase sa ešte presadil v dvoch prípadoch Balaj a rovnako dva góly strelil aj Valenta. Nitra si tak pred domácim publikom hravo poradila so svojim súperom 7:0.

„Vďaka hráčom sme videli veľmi pekné futbalové akcie, aj pekné góly a ja sa budem tešiť, keď všetci spolu pochopíme, že takto nejako by sme mohli kráčať. Povedal som to aj hráčom v kabíne, stále sme všetci len na začiatku cesty, ktorá môže aj nemusí byť úspešná. Tešíme sa z každého gólu, od eufórie máme ale ďaleko,“ zhodnotil tréner FC Nitra Ivan Galád pre klubový web.

FC Nitra – MŠK Fomat Martin 7:0 (3:0)

Góly: 10. a 31. Abrahám, 19. Niba, 54. a 57. Balaj, 80. a 82. Valenta. Rozhodoval: Vlčej, ŽK: Romančík (Martin), 560 divákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM