Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti Zvolena pomohli našim chlapcom: Ďalšia bronzová sezóna je za nami!

Po vypadnutí nitrianskych hokejistov v súbojoch o finále už ďalšie boje neboli v našich rukách. Nitre napokon pomohli hokejisti Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Zvolena pomohli našim chlapcom: Ďalšia bronzová sezóna je za nami!
Zdroj: Dnes24.sk

Nitre pred začiatkom play-off bojov chýbali dva body na druhé Košice. HK Nitra tak po základnej časti ligy skončila na dobrom treťom mieste. Navyše, klub pokoril svoj osobný rekord a v jednej sezóne prekonal stobodovú hranicu (107). Corgoni mali vo vyraďovacích bojoch nastúpiť proti Dukle Trenčín. Pod Zoborom fanúšik veril v úspech, no nik nečakal, že by prišiel tak rýchlo. Nitra si po víťazstvách 2:1, 2:0, 0:4 a 1:4 zabezpečila postup do semifinále. Corgoni, ktorí cez Duklu prešli ako nôž po masle čakali na svojho semifinálového súpera.

Sklamanie i radosť

Nitrianskym súperom sa napokon stali Košice. Všetci očakávali kvalitný hokej a dlhú sériu. Zaznievali tipy, podľa ktorých by sa malo rozhodnúť až v siedmom zápase. Nitra začala na východe Slovenska dobre. Veď niekoľko minút do konca stretnutia otočila zápas a pripísala si prvý bod v dôležitej sérii (3:5). Druhý zápas bol opäť vyrovnaný, no viac šťastia v samostatných nájazdoch mali Košice (2:1 po sn). Do Nitry sa cestovalo za vyrovnaného stavu. Nitra však doma prehrala obe stretnutia (4:7 a 2:3 po sn). Na východe oceliari rozhodli (6:3). Nasledovalo čakanie.

Zvolen spôsobil Nitre radosť

Nitriansky fanúšik začal sledovať druhú semifinálovú dvojicu Zvolen- Piešťany. Pokiaľ by do finále našej najvyššej ligy postúpili zvolenskí hokejisti, Nitra by si po dobrej sezóne odniesla konečné tretie miesto. V prípade postupu Piešťan, by sa bielo-modrí museli uspokojiť s nelichotivým štvrtým miestom. Po jednoznačnom víťazstve Zvolena 5:0 v siedmom zápase sa tešila celá Nitra. Po sezóne 2005/2006 si hokejisti spod Zobora zavesia na krk ďalšiu bronzovú medailu.

Sezóna 2012/2013
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM