Rastislav Búgel Samospráva

Úspech kraja pred kocnom programového obdobia: Získal takmer 45 miliónov

Pred koncom programového obdobia Nitrianskeho samosprávneho kraja sa podarilo získať ďalšie peniaze. Pre desiatky projektov pribudlo takmer 45 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Úspech kraja pred kocnom programového obdobia: Získal takmer 45 miliónov
Foto: Rastislav Búgel

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) sa v končiacom programovom období 2007 až 2013 uchádzal o zdroje z fondov Európskej únie prostredníctvom 87 projektov. Ich celková hodnota bola 117 996 824,6­8 eura. Ako informoval riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan, schvaľovacím procesom z toho prešlo 54 projektov, na ktoré kraj získal nenávratné finančné príspevky v hodnote 44 760 054,03 eura.

NSK čerpal zdroje predovšetkým na vzdelávanie, sociálne služby, na regeneráciu sídiel, na modernizáciu komunikácií, posilňovanie kultúrneho dedičstva, na ochranu životného prostredia, cezhraničnú spoluprácu a ďalšie rozvojové aktivity. „Konečným užívateľom projektov bol NSK a organizácie v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Implementované projekty sú v súlade s potrebami regiónu a s Programom hospodárskeho a sociálneho rozvoja kraja na roky 2008–2015,“ uviedol Guťan.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM