Rastislav Búgel Hokej

Úspech hokejistov UKF: Vyhrali Hokejový turnaj univerzít!

Tím Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre sa stal víťazom skúšobného ročníka Hokejového turnaja univerzít SR.

Ilustračný obrázok k článku Úspech hokejistov UKF: Vyhrali Hokejový turnaj univerzít!
Zdroj: Dnes24.sk

Na štadióne Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove zdolal v dramatickom finále domáci výber Univerzity Komenského 3:2. „Bronz“ si odniesli hráči Žilinskej univerzity, ktorí v dueli o 3. miesto pokorili súpera z Prešova tesne 2:1.

Vysoká úroveň

Hráči Univerzity Komenského postúpili z A-skupiny po jednoznačnom triumfe, keď neprehrali ani v jednom z troch stretnutí. Vo finálovom súboji však ťahali za kratší koniec a Nitrania rozhodli o svojom triumfe tromi rýchlymi gólmi v druhej tretine. „Univerzita Komenského bola určite herne lepšia, ale my sme to uhrali tak trochu so šťastím. Sme spokojní. Myslím, že zlomovým bodom bola druhá tretina, kedy sme dali tri góly a v tretej tretine sa nám náskok našťastie podarilo udržať. Musím však dodať, že turnaj bol veľmi vydarený a organizátorom patrí vďaka za skvelú organizáciu,“ zhodnotil podujatie tréner víťazov Jaroslav Krajčovič.

Nevyužité šance

Kormidelníka UK Igora Tótha mrzeli najmä nevyužité šance v úvodných dvoch tretinách: „Škoda, že sme v prvých dvoch tretinách nedali góly, aj keď sme si vytvorili nejaké šance. Súper ale využil trestné strieľanie, výsledok poznačila aj individuálna chyba brankára. Podarilo sa nám však stiahnuť manko na 2:3, ale na výhru to nestačilo. Športová úroveň bola skutočne vysoká, hráči robili čo bolo v ich silách a projekt je naozaj výborným nápadom. Radi prídeme aj na budúci rok, organizátori to dobre zvládli.“

Predchádza univerziáde

Turnaj zorganizovala Slovenská asociácia univerzitného športu (SAUŠ) v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH), mestskou časťou Bratislava-Ružinov a Ružinovským športovým klubom. Na Zimnom štadióne V. Dzurillu sa predstavilo spolu osem univerzít. Tie organizátori rozdelili do dvoch skupín po štyroch. Víťazi A-skupiny a B-skupiny sa následne stretli vo finále, druhé tímy si zmerali sily v stretnutí o bronz.

Podujatie predchádza Svetovej zimnej univerziáde (SZU) v Trentine (11.-21. decembra).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM