Lenka Káčerová Rôzne

Úsmev, prosím!

Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar organizuje už 20. ročník Najmilšieho koncertu roka.

10. apríla v Prievidzi odštartovali regionálne kolá tohto koncertu, ktoré vyvrcholia 18. mája v Slovenskom národnom divadle v Bratislave finálovým večerom. V Nitre sa uskutočnilo regionálne kolo pod dohľadom dvoch porôt 25. apríla o 15. hodine v Starom divadle Karola Spišáka. Celoslovenská porota vyberá vystúpenia do programu na celoslovenskú prehliadku talentov do Bratislavy postupne vo všetkých regionálnych kolách. Regionálna porota oceňovala vystúpenia detí priamo počas koncertu. Najmilší koncert roka je umelecká prezentácia talentov detí z detských domovov a náhradných rodín. Jeho cieľom je rozvíjať talent detí, zvyšovať ich sebavedomie a v neposlednom rade, dať im možnosť presadiť sa.

Svoj talent prezentovalo v Nitre celkovo 66 detí z ôsmich zariadení. Deti z Detského domova Žitavce sa predstavili so speváckymi vystúpeniami Jána Heráka a Gyongyi Bódišovej. Komunita kráľovnej pokoja, Detský domov Močenok predviedol dramaticko-tanečné vystúpenie s príznačným názvom Rozhodni sa… Detský domov Topoľčany zaujal klasickým tancom, moderným tancom, ale aj spevom. Rozprávku o Polepetkovi zahrali deti z Detského domova Levice, ktorí vo vystúpeniach pokračovali tanečnou choreografiou Halali. Štyria chlapci z Liečebno-výchovného sanatória Poľný Kesov humorne ukázali, ako byť viditeľný na cestných komunikáciách v scénke Buď videný! Deti z Redukačného centra Vráble, Detského charitného domu sv. Lujzy – Nitra a Detského domova Kolárovo sa predviedli s rôznymi druhmi tanca.

Verejnosť bola na včerajšom koncerte vítaná, kto chcel, mohol aj prispieť na Anjelský program, ktorý je dobrovoľníckou činnosťou s deťmi v detských domovoch a náhradných rodinách, zameraná na rozvoj osobnosti detí a budovanie priateľstiev. Zbierka sa však nekonala. //„Celoslovenská verejná zbierka 1deň úsmevu sa bude konať 5. mája 2010 v uliciach slovenských miest. Jej cieľom je informovať verejnosť o problematike detí žijúcich v detských domovoch a prostredníctvom symbolu – usmiateho nalepovacieho srdiečka a peknou pohľadnicou zbierať finančné prostriedky na rozvojové aktivity pre deti žijúce v detských domovoch, na vzdelávanie, podporu a pomoc rodinám v kríze a na podporu náhradného rodičovstva na Slovensku,“ //povedal Roman Hajdák, predseda regionálnej pobočky Úsmev ako dar v Nitre. Včerajší koncert v Nitre moderoval Andrej Bičan.

Usmev ako dar
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM