Monika Földešiová Rôzne

Univerzita vychovala za dve desaťročia stovky učiteľov náboženstva

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre si v týchto dňoch spoločne s biskupským úradom pripomína 20. výročie začiatku vysokoškolského vzdelávania učiteľov katolíckeho náboženstva v Nitre.

Rektor UKF Libor Vozár počas spomienkového stretnutia zdôraznil, že vzdelávanie katechétov a náboženská výchova majú už na univerzite svoju tradíciu i kvalitu.
Nitriansky biskup Viliam Judák zasa označil vznik vysokoškolskej prípravy katechétov v Nitre po roku 1989 za boží zásah. „Keď na pedagogickej škole, ktorá mala ateistické ladenie, sa po zmene spoločenského systému umožnilo študovať teológiu a pripravovať sa učiteľom náboženstva a katechétom. Je to veľká milosť a myslím si, že stovky učiteľov, ktorí už pôsobia v praxi, sú prejavom tejto božej dobroty a ľudskej spolupráce," konštatoval biskup.
Katedra náboženských štúdií získala pri príležitosti okrúhleho výročia svojho vzniku aj pamätnú medailu univerzity. V súčasnosti je na UKF garantom vysokoškolskej prípravy katechétov. Okrem učiteľstva náboženskej výchovy ponúka aj študijný program Misijná práca.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM