Tlačové správy

UNIQA GSC už 25 rokov pôsobí v sektore centier zdieľaných služieb

Keď sa povie UNIQA, väčšine z nás sa v mysli vybaví poisťovňa, v ktorej si môžu klienti uzatvoriť rôzne druhy poistenia. To isté nám napadne aj v prípade názvu spoločnosti UNIQA Group Service Center (ďalej len UNIQA GSC). Nie je to však celkom pravda.

Ilustračný obrázok k článku UNIQA GSC už 25 rokov pôsobí v sektore centier zdieľaných služieb
Zdroj: shutterstock

UNIQA GSC je dcérskou spoločnosťou rakúskeho poisťovacieho koncernu UNIQA Insurance Group. Nejde však o klasickú pobočku poisťovne, ktorú klienti navštevujú za účelom uzatvorenia poistných zmlúv a riešenia poistných udalostí. UNIQA GSC je centrom zdieľaných služieb, ktoré zastrešuje služby pre klientov koncernu UNIQA v troch úsekoch: Software Service (SWS), Cross-Border Service (CBS) a Back Office Service (BOS).

UNIQA GSC SWS: Vývoj a údržba softvéru pre komerčné poisťovne

Prioritnou činnosťou úseku SWS je vývoj, údržba a testovanie softvéru pre komerčné poisťovne patriace do skupiny UNIQA Insurance Group. „Nosným produktom našej spoločnosti bol dlhoročne INAS, používaný na správu portfólia poistných produktov, poistných zmlúv, poistných udalostí, ako aj klientských údajov. Ku nemu sa postupne pridávali a prešli do popredia záujmu našich klientov moderné webové a mobilné aplikácie, ktoré využívaju dáta a informácie z ďalších systémov našich klientov. Príkladmi takýchto aplikácií je myUNIQA, portál pre klientov UNIQA poisťovní či CBN – aplikácia pre prípravu ponúk a prehľad zmlúv pre korporátnych klientov UNIQA”, hovorí Tibor Zalabai, konateľ spoločnosti UNIQA GSC.

UNIQA GSC CBS: Správa poistných zmlúv a likvidácia poistných udalostí

Úsek CBS vznikol v roku 2006. V súčasnosti má viac ako 500 zamestnancov. V roku 2019 sa tento úsek rozrástol aj o pobočku v Prešove. Jeho primárnou úlohou je správa poistných zmlúv a likvidácia poistných udalostí klientov rakúskeho poisťovacieho koncernu. Zjednodušene sa dá povedať, že CBS je predĺženou rukou materskej poisťovacej spoločnosti UNIQA Insurance Group so sídlom vo Viedni.

UNIQA GSC BOS: Administratíva a riadenie spoločnosti

Úsek BOS zabezpečuje administratívnu a prevádzkovú činnosť spoločnosti ako celku. Zahŕňa v sebe činnosti viacerých oddelení, ako napríklad všeobecnú správu, controlling, financie a účtovníctvo, marketing, ale aj právne oddelenie.

Zdroj: UNIQA GSC

Pracovné činnosti sú u nás rozmanité a každý si tu nájde to svoje – od administratívnych referentov, cez vývojárov až po IT analytikov. V súčasnosti tvorí náš tím už viac než 700 zamestnancov, pričom toto číslo neustále narastá. Aktuálne hľadáme ďalších šikovných ľudí, ktorí túžia po stabilnej práci s množstvom benefitov a možnosťami kariérneho i osobného rastu”, hovorí Jana Kosdiová, vedúca tímu HR.

Keď sú ľudia na prvom mieste

UNIQA GSC patrí k najvýznamnejším zamestnávateľom v Nitrianskom kraji, ktorý tento rok oslavuje 25. výročie svojho vzniku. Úspech spoločnosti by však nebol možný bez vysoko kvalifikovaných a jazykovo pripravených pracovníkov. Spoločnosť preto mimoriadne dbá na nepretržité odborné a jazykové vzdelávanie zamestnancov. „Svedčí o tom aj titul Najzamestnávateľ, ktorého sme aktuálne ešte stále držiteľmi. Veríme, že sa nám tento cenný titul podarí získať opäť aj tento rok a potvrdiť tak status, že UNIQA GSC je zamestnávateľom, u ktorého sa ľuďom dobre pracuje”, dodáva T. Zalabai.

Zdroj: UNIQA GSC

Dajte aj vy hlas UNIQA GSC v ankete Najzamestnávateľ a vyhrajte zaujímavé ceny od profesia.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: UNIQA GSC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM