Rastislav Búgel Od Vás

Unikátny projekt: Zvieracia polícia si posvieti na týranie

V meste pod Zoborom v týchto dňoch vzniká jedinečný projekt. Proti týraniu a zlému správaniu sa k zvieratám bojuje Zvieracia polícia. A za pár dní svojho fungovania už eviduje niekoľko prípadov zlého zaobchádzania človeka s nimi...

Občianska iniciatíva vznikla spontánne. Zakladateľom nebol ľahostajný osud zvierat. Tie často končia v rukách tyranov. „Zvieraciu políciu sme sa rozhodli založiť na vzor iných organizácii v zahraničí ako je S.P.C.A. Houston alebo iné. Dnes je tomu presne týždeň čo fungujeme a máme kladné ohlasy aj od občanov a doteraz evidujeme asi 5 prípadov zlého zaobchádzania so zvieraťom,“ vraví zakladateľ Zvieracej polície Patrik Jager.

Zvieracia polícia pracuje v 8-hodinových službách. Svoje podnety môžete podávať telefonicky od 17:00 do 00:00 hod. každý deň. Organizátori sa snažia nadviazať spoluprácu so všetkými potrebnými zložkami. Nakoľko nie sú štátnou inštitúciou alebo zdužením, právomoci majú značne obmedzené. Preto po vyslaní hliadky do terénu situáciu prehodnotia, majiteľovi zvieraťa sa snažia dohovoriť, poprípade na miesto volajú oficiálnu policajnú hliadku, ktorá problém v rámci kompetencií rieši.

„Máme aj evidenciu nájdených a stratených zvierať, takže ak sa nejaké zvieratko nájde alebo stratí neváhajte nás kontaktovať,“ vyzývajú ľudia stojaci za Zvieracou políciou. Zároveň budú vďační za každú pomocnú ruku. Pokiaľ sa chcete aj vy angažovať v pomoci zvieratám, neváhajte napísať email na adresu zvieraciapolicia@gmail.com.

[blockquote]Linka krutosti na zvieratách: 037/ 3 811 514 volať od 17:00 do 00:00 hod.[/blockquote]

**Foto: **Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM