Hokej

Úlovok pred koncom prestupového obdobia: Nitra vystužila brankársky post

Nitriansky hokejový klub HK Nitra ohlásil novú posilu. Stalo sa tak doslova v hodine dvanástej.

Ilustračný obrázok k článku Úlovok pred koncom prestupového obdobia: Nitra vystužila brankársky post
Zdroj: Rastislav Búgel

Nitra ukončila základnú časť domácim zápasom s Košicami. Už pred ním bolo jasné, že Nitrania sa do play-off priamo nedostanú. O miestenku medzi najlepšiu osmičku budú bojovať v nadstavbovej časti súťaže.

Doposiaľ poslednou avizovanou zmenou v zostave bol odchod brankára Miroslava Hanuljaka. Ešte pred ním klub opustili hráči ako Kale Kerbashian, Patrik Koyš a Karol Korím. Opačným smerom prišla dvojica Patrick McNally a Lukáš Škvarek.

Klub teraz pred koncom prestupového obdobia potvrdil novú tvár.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V bojoch o play-off tak pomôže aj kanadský brankár Jack Burgart. 24-ročný Kanaďan prichádza z Univerzity Lethbridge, konkrétne z ligy USports.

„196 cm vysoký brankár už v zámorí ukončil sezónu a pred ponukou z ECHL sa rozhodol prijať európsku výzvu v podobe Nitry. Cítili sme potrebu vystuženia tohto postu a s Jackom sa nám podarilo dohodnúť na výhodnej spolupráci, pričom zavážila najmä jeho veľká chuť a ambícia posunúť svoju kariéru európskym smerom,“ informuje web HK Nitra.

Mladý Kanaďan sa však ešte v meste pod Zoborom nenachádza. „Momentálne si ešte v zámorí dohaduje individuálny študijný plán a k tímu sa pripojí v najbližších dňoch,“ dodáva nitriansky klub.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM