Krimi

Ukrajinca, ktorý zdemoloval autá v Nitre, obvinili až teraz: Vyhováral sa, že nešoféroval

Opitý šofér ešte vo februári vyletel z cesty rovno pred predajňu luxusných vozidiel, kde viaceré poškodil. Polícii sa muža podarilo obviniť až mesiace po incidente.

Ilustračný obrázok k článku Ukrajinca, ktorý zdemoloval autá v Nitre, obvinili až teraz: Vyhováral sa, že nešoféroval
4
Galéria

Ukrajinského vodiča, ktorý počas šialenej jazdy v Nitre poškodil niekoľko áut obvinili. Stalo sa tak až po deviatich mesiacoch od incidentu. Informujú o tom TV Noviny. Muž mal mať množstvo výhovoriek a polícia musela dokazovať, že sedel za volantom.

Nehodu mal ukrajinský vodič ešte vo februári. Na Bratislavskej ulici nezvládol riadenie a s vozidlom vyletel z cesty, niekoľkokrát sa prevrátil a skončil až pred predajňou automobilov. Do niekoľkých narazil a spôsobil predajcovi obrovské škody.

Prečítajte si tiež

V aute nebol sám

V dychu mal cez jedno promile a navyše viezol aj svoju manželku. Obaja skončili v nemocnici. Šialenú jazdu vodiča vtedy zachytili aj priemyselné kamery. Video už polícia stiahla.

„Policajti vodiča podrobili dychovej skúške, ktorá mala pozitívny výsledok. Nafúkal 0,75 mg/l alkoholu, čo predstavuje 1,56 promile,“ informovala krátko po nehode policajná hovorkyňa Viktória Borloková.

Vraj sa vyhováral

Ani to však dlhé mesiace nestačilo na jeho obvinenie. Podľa zistení portálu TV Noviny vodič po nehode tvrdil, že on nešoféroval a v prípade preto prebiehalo znalecké dokazovanie.

„Vodič sa vyhováral aj na zlý technický stav vozidla. 4 mesiace po nehode mu polícia zadržala vodičský preukaz. Celkovo poškodil až 11 áut. Na vozidle nemal zaplatenú ani zákonnú poistku, z ktorej mali byť škody uhradené. V predajni to riešili niekoľko týždňov. Škody, ktoré vodič nehodou spôsobil sa vyšplhali na vyše 150-tisíc eur,“ dodávajú TV Noviny.

„Vami označená osoba bola uznesením OR PZ v Nitre zo dňa 21.11.2022 obvinená za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ povedal pre TV Noviny hovorca krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Šialená jazda opitého šoféra v Nitre: Vyletel z cesty a zdemoloval zaparkované a
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM