Rastislav Búgel Správy

UKF pripravuje Deň otvorených dverí: Predstaví svoje študijné programy

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre zorganizuje aj tento rok deň otvorených dverí.

Ilustračný obrázok k článku UKF pripravuje Deň otvorených dverí: Predstaví svoje študijné programy
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk

Záujemcovia o štúdium sa môžu 16. februára oboznámiť so systémom vyučovania na jednotlivých fakultách a pozrieť si výučbové, výskumné, technologické a knižničné priestory fakúlt spojené s odborným výkladom. Okrem informácií o študijných programoch a podmienkach prijímacieho konania a dôležitých termínoch ponúkne univerzita už tradične aj informácie o semestrálnych pobytoch študentov v zahraničí, o spolupráci katedier s domácimi a zahraničnými inštitúciami, o uplatnení absolventov jednotlivých študijných programov.

Deň otvorených dverí sa bude konať na všetkých pracoviskách UKF. Záujemcovia o štúdium si tak budú môcť pozrieť priestory a vybavenie Fakulty prírodných vied, Fakulty sociálnych vied a zdravotníctva, Fakulty stredoeurópskych štúdií i Filozofickej a Pedagogickej fakulty.

UKF má viac ako 50-ročnú tradíciu vysokoškolského vzdelávania. Jej predchodcom bol Pedagogický inštitút, ktorý vznikol v roku 1959. O päť rokov neskôr sa premenoval na Pedagogickú fakultu. Tá sa v roku 1992 zmenila na Vysokú školu pedagogickú. Z nej sa v roku 1996 začína vytvárať Univerzita Konštantína Filozofa, ktorá bola slávnostne inaugurovaná 13. februára 1997. Status univerzitnej vysokej školy získala UKF v roku 2010.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM