Správy

UKF Nitre sa zapojí do Týždňa vedy a techniky: Pripravila DESIATKY podujatí

Na UKF v Nitre pripravili sériu podujatí, ktoré lákajú žiakov, študentov a aj verejnosť. Zavedú ich do sveta laboratórnych experimentov.

Ilustračný obrázok k článku UKF Nitre sa zapojí do Týždňa vedy a techniky: Pripravila DESIATKY podujatí
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre a jej päť fakúlt sa aj tento rok aktívne zapoja do programu celoslovenského podujatia Týždeň vedy a techniky na Slovensku 2022.

Zaujímavý svet experimentov

Pracovníci i študenti školy pripravili spolu 57 podujatí, z ktorých sa drvivá väčšina uskutoční prezenčne.

Návštevníkov z radov žiakov, študentov, odbornej i laickej verejnosti zavedú do sveta laboratórnych experimentov, exkurzií, prehliadok, vedeckých prednášok, prezentácií, seminárov, tvorivých dielní, praktických workshopov, súťaží či výstav, informovala Jana Černáková z UKF.

Prečítajte si tiež

Čo je cieľom?

Týždeň vedy a techniky na Slovensku sa uskutoční v dňoch 7. až 13. novembra. Organizuje ho Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

Cieľom podujatia je zlepšiť vnímanie vedy a techniky v povedomí celej spoločnosti, popularizovať a prezentovať ich, vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých a technických disciplín, informovať verejnosť o poznatkoch vedy a techniky a o nutnosti podporovať ich.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM