Správy

UKF dokončuje rekonštrukciu internátu: Ubytovanie v ňom nájde takmer 400 študentov

Od začiatku septembra bude študentom slúžiť ďalší internát. Jeho budova bola posledné roky takmer nevyužitá.

Ilustračný obrázok k článku UKF dokončuje rekonštrukciu internátu: Ubytovanie v ňom nájde takmer 400 študentov
Zdroj: TASR

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre finišuje s rekonštrukciou Študentského domova (ŠD) Brezový háj, ktorý začne slúžiť študentom od začiatku septembra. Ubytovanie poskytne 395 študentom.

Nevyužívaná budova

„Koncom tohto mesiaca by mali byť ukončené stavebné rekonštrukcie, v priebehu augusta bude internát zariadený nábytkom a hotové bude aj ďalšie potrebné vybavenie objektu,“ informovala Jana Černáková z UKF.

Budova ŠD Brezový háj bola postavená v roku 1964 a pôvodne slúžila ako internát Stavebného učilišťa v Nitre.

Posledných 15 rokov bola takmer nevyužívaná, UKF nadobudla objekt do svojho majetku v marci 2012.

Celková oprava budovy sa začala v auguste 2019. Budova má jedno podzemné a osem nadzemných podlaží. Študenti budú mať k dispozícii dvoj- a trojposteľové izby.

Prečítajte si tiež

„Na prvom podzemnom podlaží sa nachádza päť ubytovacích buniek, primárne určených pre študentov doktorandského štúdia, a jedna ubytovacia bunka s bezbariérovou izbou pre zdravotne znevýhodnených študentov. Ubytovaciu bunku tvoria dve dvojposteľové izby, ktoré majú spoločné sociálne zariadenie a kuchynku s chladničkou,“ uviedol riaditeľ Študentských domovov UKF Peter Hrobár.

Takmer 2-tisíc miest

Na každom nadzemnom podlaží je 19 izieb. Súčasťou objektu je študovňa, veľká jedáleň pre študentov i zamestnancov, bufet a práčovňa pre potreby študentov, ktorí majú v celom objekte k dispozícii aj vysokorýchlostné internetové pripojenie prostredníctvom wifi siete.

Celková kapacita troch študentských domovov UKF je spolu 1 969 miest. Študentský domov Zobor ponúka ubytovanie pre 1 179 študentov, ŠD Nitra môže ubytovať 395 poslucháčov, zvyšné miesta sú v ŠD Brezový háj.

Okrem internátov UKF môžu študenti využiť aj ubytovanie v zmluvných zariadeniach UKF. V školskom internáte pri SOŠ potravinárskej na Cabajskej má UKF k dispozícii 100 miest, Farská ubytovňa Reformovanej kresťanskej cirkvi v Nitre na Fraňa Mojtu môže ubytovať 90 študentov a Hotel Agroinštitút na Akademickej má kapacitu ďalších 50 miest.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM