Rastislav Búgel Krimi

Uhýbací manéver a pád z motorky: Leteckí záchranári ratovali motocyklistu (52)

Poriadne dramatické chvíle v samom závere víkendu. Po páde muža (52) z motorky museli zasahovať leteckí záchranári.

Ilustračný obrázok k článku Uhýbací manéver a pád z motorky: Leteckí záchranári ratovali motocyklistu (52)
Zdroj: TASR

K dopravnej nehode na ceste medzi obcami Dolné Lefantovce a Bádice bola c nedeľu 3.apríla večer privolaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z nitrianskeho strediska. “52-ročný motocyklista pri vyhýbaní sa protiidúcemu autu spadol z motorky. Utrpel pri tom rozsiahle devastačné poranenia hornej a dolnej končatiny,“ informuje Zuzana Hopjaková, hovorkyňa vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby.

Na miesto boli hneď privolaní záchranári, ktorý poskytli zranenému mužovi a jeho spolujazdkyni neodkladné zdravotné ošetrenie. “Pre rýchly a šetrný transport bol na miesto nehody vyslaný vrtuľník, ktorý pristál blízko miesta nehody. Zraneného muža si následne prevzala do svojej starostlivosti lekárka leteckých záchranárov,“ informuje hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Po preložení na palubu vrtuľníka bol 52-ročný muž letecky transportovaný na oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny do Nových Zámkov. Jeho spolujazdkyňu s ľahšími zraneniami previezli pozemní záchranári do nitrianskej nemocnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM