Správy

Týždeň dobrovoľníctva bol v Nitrianskom kraji REKORDNÝ: Zapojilo sa vyše 1 500 ľudí

Viac ako 1 500 dobrovoľníkov si počas jediného týždňa vyhrnulo rukávy na viacerých miestach Nitrianskeho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň dobrovoľníctva bol v Nitrianskom kraji REKORDNÝ: Zapojilo sa vyše 1 500 ľudí
15
Galéria
Zdroj: Nitrianske centrum dobrovoľníctva

Celkovo 1 518 dobrovoľníkov sa v Nitrianskom kraji zapojilo do Týždňa dobrovoľníctva, ktorý sa skončil vo štvrtok 29. júna.

Upratovali aj skrášľovali

Spolu odpracovali 4 477 hodín, počas ktorých sa im podarilo skrášliť životné prostredie, ale aj zlepšiť kvalitu života seniorom či klientom zariadení sociálnych služieb, informovala o tom Petra Veľká Hadžová z Nitrianskeho centra dobrovoľníctva. Do kampane sa v rámci kraja prihlásilo 28 organizácií, ktoré pripravili 37 dobrovoľníckych príležitostí.

Najžiadanejšími aktivitami 15. ročníka Týždňa dobrovoľníctva boli upratovanie, skrášľovanie, revitalizácia a údržba vonkajších priestorov, na ktoré sa hlásili desiatky dobrovoľníkov.

Čo robili?

Podarilo sa vyčistiť vlakovú stanicu v Nitre, amfiteáter, Alej na Prameni, rôzne areály organizácií a zariadení v rozmanitých kútoch kraja. Školy pomáhali aj v revitalizácii svojich vonkajších a vnútorných priestorov. Súčasťou podujatia boli akcie DOBRO.trh v Nitre, Nutričná akadémia, Deň s rodinou v Leviciach, Beh za Hospic a dve veľké zbierky pre rodiny zo znevýhodneného prostredia.

Obrovská hodnota

V poradí 15. ročník celoslovenskej kampane Týždeň dobrovoľníctva zorganizovala Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií spolu s krajskými dobrovoľníckymi centrami. Heslom tohto ročníka bolo Začnime leto dobrom.

Do celoslovenskej kampane sa zapojilo celkovo 6 469 účastníkov. Tohtoroční účastníci Týždňa dobrovoľníctva venovali celkovo 25 180 hodín svojho času, čo pri prepočte na ekonomickú hodnotu práce predstavuje vyše 134-tisíc eur, skonštatovala Dominika Hradiská, riaditeľka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií a koordinátorka Týždňa dobrovoľníctva na národnej úrovni.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Týždeň dobrovoľníctva 2023 v Nitrianskom kraji
15
Galéria
Zdroj: Nitrianske centrum dobrovoľníctva
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM