Rastislav Búgel Hokej

Tvrdý trest pre Nováka: Za faul na Štrbáka si tak skoro nezahrá!

Nitriansky útočník Lukáš Novák už pozná trest za faul na košického hráča Martina Štrbáka. Novák tak už Nitre v bojoch o titul nepomôže.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdý trest pre Nováka: Za faul na Štrbáka si tak skoro nezahrá!
Foto: Rastislav Búgel

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja udelila útočníkovi HK Nitra Lukášovi Novákovi trest v podobe zákazu súťažnej činnosti na 12 zápasov. Dôvodom bol zákrok na Martina Štrbáka vo štvrtom finále play off, po ktorom má košický obranca prasknutú lebku na dvoch miestach.

Dvadsaťosemročný útočník atakoval Štrbáka v 27. minúte štvrtého duelu, v ktorom Nitra triumfovala nad Košicami 3:2 a vyrovnala stav série na 2:2. Novákov lakeť vyletel v súboji na zadnom mantineli privysoko, Štrbák po zákroku spadol na ľad a zostal nehybne ležať. Lekári mu diagnostikovali dvojnásobnú prasklinu lebky. Predstavenstvo HK Nitra sa rozhodlo svojmu hráčovi v utorok uložiť sankciu, finančnú pokutu vo výške mesačného platu. Trest od DK sa mu prenesie aj do ďalšej sezóny v slovenskej extralige.

Finálová séria Košíc s Nitrou je po úvodných štyroch dueloch vyrovnaná 2:2 na zápasy. Piate stretnutie je na programe vo štvrtok v Košiciach, pod Zobor sa séria vráti opäť v sobotu. Informáciu priniesol oficiálny facebookový profil SZĽH.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM