Valovičová Zuzana Rôzne

Túžite urobiť dobrý skutok?

Chcete pomôcť ľuďom v núdzi darovaním oblečenia, obuvi či riadu? Poradíme vám, ako na to!

Na podnet našich čitateľov sme sa rozhodli venovať téme materiálnej pomoci. Čo skutočne ľudia bez domova potrebujú, kam sa obrátiť a ako prispieť? Čítajte ďalej, dozviete sa viac.

Útulok pre bezdomovcov Správa zariadení sociálnych služieb, Útulok pre bezdomovcov sa nachádza na Štúrovej ulici 55 v Nitre. Poskytuje útočisko ľuďom bez domova, strechu nad hlavou, aj každodennú stravu. Čím môžete pomôcť vy, obyvatelia mesta pod Zoborom? „Najviac sa potešíme hlavne spodnému prádlu, ponožkám, topánkam – či zimným alebo letným. Takisto sme radi za hrnce, taniere, príbory a ďalšie veci, ktoré umožňujú prípravu jedla,“ objasňuje Peter Heiser, vedúci útulku. Zariadenie neprijíma nábytok. Veci, ktoré chce občan darovať, musí priniesť sám, nakoľko útulok nedisponuje autom. Priniesť veci do útulku môžete v pracovných dňoch od 7:00 – 15:00 hod., ale aj v mimopracovnom čase. Vtedy môžete dary ponechať strážnej službe na vrátnici. Keďže útulok funguje už 15 rokov, zariadenie má aj pravidelných darcov. „Zásobujú nás najmä šatstvom, niekedy aj detskými vecami, čo nie je na škodu. Poskytneme ich do zariadenia domova pre matky s deťmi na Krčméryho ulici,“ uzatvára Heiser. Finančné príspevky od sponzorov prijíma útulok hlavne počas vianočných a veľkonočných sviatkov. Pomôcť však môžete kedykoľvek! Finančný dar prineste osobne do zariadenia alebo pošlite na č.účtu: 0870418005/5600. S každým darcom je spísaná darovacia zmluva.

Dom charity sv. Rafaela Zariadenie pomáha hlavne ľuďom bez domova. Nachádza sa na Štúrovej 57 v Nitre. Prispieť môžete oblečením alebo jedlom, a to vždy v pracovných dňoch od 7:30 – 15:30 hod.. „Šatstvo a potraviny sú najpotrebnejšími darmi, niekedy však pomôže, keď sa len pristavíte a porozprávate,“ ozrejmuje Klára Labošová, vedúca zariadenia. Dom charity sv. Rafaela momentálne berie iba pánske oblečenie, ako sú vetrovky, nohavice, tričká, pulóvre, teplé spodné prádlo či topánky. Prispieť môžete aj finančne, a to osobne alebo na účet organizácie: VÚB: 691943162/0200 , VS: 19010.

Za všetky poskytnuté dary vám patrí veľká vďaka!

útulok
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM