Rastislav Búgel Správy

Tropické teploty udreli na Nitru: Tieto zmrzliny sú hitom v našom meste!

Vysoké teploty a nemilosrdné slnko pražiace na Nitranov si žiadajú poriadnu dávku osvieženia. Pozreli sme sa, ktoré zmrzliny sú počas letných dní najžiadanejšie v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Tropické teploty udreli na Nitru: Tieto zmrzliny sú hitom v našom meste!
Foto: Jozef Milan

Teploty nad 30 stupňov a slnko, ktoré sa ani na chvíľu neskryje za mraky. Nitru v posledných dňoch sužujú tropické horúčavy. Každý sa pokúša osviežiť po svojom. Medzi dlhoročné stálice patrí práve vychutnávanie ľadovo vychladenej zmrzliny. Vybrali sme sa preto zistiť, aké druhy zmrzlín sú medzi obyvateľmi najviac žiadané.

S teplom sa zvýšil dopyt

Horúce letné dni sú rajom pre predajcov a výrobcov zmrzlín. V centre mesta nájdeme niekoľko zaužívaných miest, kde si môžete túto pochúťku vychutnať. Ako nám prezradili predajcovia, práve počas posledných dní zaznamenali rapídny nárast predajov. „V tomto teple sa najviac míňa malinová, lesné plody a zmrzlina s príchuťou cookies. Najviac je však práve ľahkých sviežich príchutí,“ prezradil nám jeden z predajcov tejto lahodnej pochúťky.

Tohtoročný hit

Ani ostatné zmrzlinárne nie sú výnimkou. Všade nám prezradili, že stálice ako čokoládová a vanilková stále pretrvávajú v rebríčku obľúbenosti, no práve počas tropických horúčav v objednávkach Nitranov prevládajú ľahké osviežujúce zmrzliny. „U nás sa radí medzi najobľúbenejšie napríklad mango,“ povedal jeden z predajcov na pešej zóne. V predajni o kúsok ďalej sú opäť obľúbené hlavne ovocné príchute. Vo viacerých prevádzkach sme sa však dozvedeli tohtoročný absolútny hit. Vo výške predajov v niekoľkých prevádzkach kraľuje zmrzlina s príchuťou Kinder čokolády a to hlavne medzi najmladšími zákazníkmi.

Aká je príchuť vašej najobľúbenejšej zmrzliny? Podeľte sa s nami v komentároch pod článkom!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM