Šport Futbal

Trogári Nitra vicemajstrom v malom futbale: Zaistili si miestenku na európsky pohár

Nitra nebola ďaleko od zisku majstrovského titulu. Prvýkrát v histórii sa nakoniec zlato podarilo vybojovať východniarom.

Ilustračný obrázok k článku Trogári Nitra vicemajstrom v malom futbale: Zaistili si miestenku na európsky pohár
4
Galéria
Foto: Filip Nagy

Víťazom ôsmeho ročníka majstrovstiev Slovenska v malom futbale sa stali hráči z Prešova. O ich triumfe rozhodol jediný gól. Ako informoval Dušan Guman zo SZMF (Slovenský zväz malého futbalu) v atraktívnom finálovom zápase vyhral TO-DAY Hydrokres Prešov nad Trogári Nitra 1:0.

Dvojdňového zápolenia sa zúčastnilo 50 najlepších tímov z celého Slovenska, ktoré boli rozlosované do dvanástich skupín a najlepších 32 tímov postúpilo do play-off.

Nitra strieborná

Brankár a kapitán strieborných Trogárov Martin Hužovič bol zaslúžene vyhlásený za najlepšieho brankára podujatia. V 8 zápasoch dostal len dva góly. „Celé podujatie bolo zorganizované na veľmi vysokej úrovni a sme radi, že sme sa dostali do finále. Škoda, že sme inkasovali jeden jediný gól, ktorý rozhodol o víťazovi. Napriek tomu sme nesmierne radi, že sme druhým najlepším tímom na Slovensku a určite tento úspech pre Trogárov poriadne oslávime,“ povedal brankár a kapitán Nitry Martin Hužovič.

Tretie miesto oslávila FC Letka Trenčín, ktorá porazila Papalalulu Bratislava rozdielom triedy 3:0.

Postup na európsky pohár

Nitra ako druhý najlepší tím v malom futbale zároveň postúpila na európsky pohár. „Najlepšie štyri tímy získali miestenku na európsky pohár EUROCUP, ktorý sa uskutoční 13.-15.9.2019 v ta­lianskom Lignano Sabbiadaro,“ prezradil Dušan Guman zo SZMF.

„Máme za sebou nádherné podujatie plné skvelých momentov z malého futbalu. Vyraďovacia fáza je pre mňa osobne vždy zážitok, pretože to množstvo emócií, radosti, ale aj smútku je neskutočné. Gratulujem víťazom, majstrom Slovenska v malom futbale a tak im, ako aj ďalším kvalifikovaným budem držať prsty v európskej pohárovej súťaži EUROCUP,“ zhodnotil MSR 2019 prezident SZMF Peter Králik, ktorý zároveň poďakoval všetkým, ktorí pomohli zorganizovať toto skvelé podujatie, od piešťanského organizačného tímu, cez turnajovú komisiu SZMF až po rozhodcov, kameramanov a pomocníkov.

MSR v malom futbale 2019
4
Galéria
Foto: Filip Nagy
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM