Monika Földešiová Rôzne

Tri dni zábavy

Dnešným dňom začína 38. Medzinárodná poľnohospodárska a potravinárska výstava na Agrokomplexe. Pripravený je však aj bohatý sprievodný program, chýbať okrem iného nebudú tradičné stánky, veteráni, traktorparáda ani senobranie.

Od piatka do nedele sú naplánované Celoslovenské dožinkové slávnosti pri dychovej hudbe a zborovom speve. Medzi najzaujímavejšie lákadlá patria Senzus, Robo Kazík a jeho hostia, či hudobná skupina Profil. Popritom sa budú konať aj známe Chrenovské stánky s celodenným programom od 10:00 do 22:00 hod. plné špecialít a kultúrneho programu.

Počas veľtrhu môžete navštíviť aj Slovenské poľnohospodárske múzeum (SPM) s jeho skanzemom a s viac ako 26 000 exponátmi. Už pravidelne bude premávť historický vláčik Nitrianskej poľnej železnice. SPM pripravilo počas výstavy aj množstvo podujatí ako Tradičné senobranie, Súťaž v kosení lúk ručnými kosami, Jarmok ľudových remesiel, Traktorparáda, výstava Modely poľnohospodárskych strojov, ukážky lisovania oleja v kladovej lisovni z 18. storočia, ukážky orby záprahom a traktorom, ukážky kosenia a mlátenia obilia a práce gepľa. V jeho výstavnom repertoári nebudú chýbať ani ochutnávka tradičnej meltovej kávy, či ukážky pečenia v klasickej peci. V areáli SPM sa bude konať aj Zraz veteránov vozidiel. (viac v plagátoch nižšie)

Vstupné na výstavy: Plné vstupné: 4 €, zľavnené vstupné: 2 € Parkovné na parkoviskách AX: Osobné autá: 4 € Autobus: 12 € Zľavnené vstupné: žiaci základných, študenti stredných a vysokých škôl do 26 rokov s platným dokladom, dôchodcovia nad 62 rokov, ktorí sa preukážu občianskym preukazom Voľný vstup: ťažko zdravotne postihnutí občania ŤZP individuálne alebo v sprievode, 1 sprevádzajúca osoba má voľný vstup Rodinná zľava: Rodina s 2 a viac deťmi platí iba za 1 dieťa Katalóg výstavy: 3 €

agrokomplex
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM