Futbal

Tréner Ščasný reaguje na prehru so Sereďou: Fauly boli úplne zbytočné!

Futbalisti ŠKF Sereď zvíťazili v sobotnom 4. kole nadstavby Fortuna ligy v skupine o udržanie sa v Zlatých Moravciach nad Nitrou 2:1.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Ščasný reaguje na prehru so Sereďou: Fauly boli úplne zbytočné!
Zdroj: Rastislav Búgel

Od úvodných minút sa hrala vyrovnaná partia s minimom streleckých príležitostí. Už v prvej minúte sa v dobrej šanci po centri Šefčíka ocitol Franko, ale z dvoch metrov mieril vedľa. Na opačnej strane vyhral bežecký súboj s Kolčákom Lačný, ale s jeho strelou do stredu brány si Šípoš poradil. Hralo sa hore-dole, ale všetka ofenzívna snaha sa končila pred pokutovými územiami. Oživenie priniesol záver prvého dejstva. V 40. minúte Enejiho center našiel na hranici päťky Lačného, ale ten hlavou poslal loptu nad brvno. V 45. minúte Fabišov center Yakubu s námahou vyrazil pred Jendrišeka, ten našiel Šefčíka, ktorý strelou zblízka otvoril skóre zápasu.

Do druhého polčasu vstúpili „domáci“ ofenzívne naladení. V 55. minúte skúšal šťastie Fábry, ale jeho prudkú strelu z 20 m nitriansky brankár vyrazil. Vyrovnanie priniesla 68. minúta. Kolčák v pokutovom území sotil Lačného a nariadený pokutový kop Fábry bezpečne premenil. V 70. minúte sa po druhej žltej karte z hracej plochy porúčal Djiby Ba a domáci sa v presilovke tlačili pred Šípoša. V 84. minúte strieľal Bušnja tesne vedľa. Sereď sa gólu dočkala vzápätí, keď Fábry posadil center na hlavu Hučka, ktorý namieril presne do ľavého horného rohu. V nadstavenom čase išli štyria domáci na nitrianskeho brankára, ale v koncovke zlyhali.

ŠKF Sereď – FC Nitra 2:1 (0:1)

Góly: 68. Fábry (z 11 m), 85. Hučko – 45. Šefčík. Rozhodoval: Somoláni, ŽK: Danko, Hučko – Franko. Mustafič, Kolčák, Djiby Ba, Šefčík, ČK: 70. Djiby Ba (Nitra) po druhej ŽK, bez divákov.

ŠKF Sereď: Yakubu – Morong, Hučko, Michalík, Mečiar – Danko, Diaz – Eneji (46. Bušnja), Fábry (90. Jureškin), Mlakar (82. Slaninka) – Lačný

FC Nitra: Šípoš – Fabiš, Djiby Ba, Kolčák, Celebi – Regäsel (68. Chribik), Mustafič – Šefčík (81. Kindsvater), Jendrišek (85. Kurt), Chobot (68. Tancík) – Franko (85. Käuper)

Gergely Geri, tréner Serede: „Dnes to bol veľmi náročný zápas. Vedeli sme, že body z Pohronia musíme potvrdiť, čo nám v prvom polčase zväzovalo nohy. Po zmene strán sme sa dostali do tlaku a podarilo sa nám výsledok otočiť.“

Michal Ščasný, tréner Nitry: „Do stretnutia sme vstúpili dobre. Vyhrávali sme, ale nakoniec sme inkasovali dva góly a ideme domov bez bodu. Fauly pred prvým gólom aj vylúčením boli úplne zbytočné. Dnes sme veľmi komplikovane riešili útočnú fázu.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ z futbalu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM