Rastislav Búgel Futbal

Tréner Hudec nevidí vypadnutie tragicky: Verí, že Nitra môže byť o rok znova medzi elitou!

Tréner Ladislav Hudec nevníma zostup FC Nitra do II. slovenskej ligy za tragédiu, pretože už o rok sa môžu futbalisti spod Zobora vrátiť do najvyššej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Hudec nevidí vypadnutie tragicky: Verí, že Nitra môže byť o rok znova medzi elitou!
Foto: Rastislav Búgel

Futbalistom Nitry zostal v rukách Čierny Peter definitívne po tom, čo v utorkovom zápase 32. kola Corgoň ligy prehrali na pôde majstrovského Slovana Bratislava 1:2.

Bod bol na dosah

Nitrania na Pasienkoch dlho siahali po dôležitom a cennom bode, ale po vylúčení Róberta Pillára neustáli početné oslabenie a zostali smutní. V paralelne hranom ligovom stretnutí totiž tím DAC Dunajská Streda zdolal Spartak Trnavu 1:0 a udržal sa tak v najvyššej súťaži. Kolo pred koncom sezóny má tak DAC na konte 32 bodov, kým Nitra 23. Dunajskej Streda tak zostane účastníkom Fortuna ligy 2014/2015 napriek tomu, že po skončení ročníka jej odpočítajú šesť bodov za korupčnú aféru hráčov so zmanipulovanými výsledkami.

Rozdiel v podmienkach

„Mrzí nás to, že sme neuhrali aspoň bod na Slovane. Chceli sme to dohrať až do posledného kola, aby to bolo napínavé až do 31. mája. Ostali sme my tí smutní. Ale som hrdý, že my sme hrali za 2,50 proti miliónovému Világimu (pozn. Oszkár Világi je majiteľom klubu DAC Dunajská Streda). Nemám proti ním nič osobné, ale bol veľký rozdiel v tom, v akých podmienkach robili oni a my. Vieme, že oni majú väčšiu podporu ľudí, ale stále som veril, že to zvládneme, no nepodarilo sa to,“ povedal Hudec.

Málo bodov na jeseň

Päťdesiatsedemročný bývalý tréner Myjavy, Senice, či Trenčína však realitu nitrianskeho futbalu napriek zostupu do nižšej súťaže nevidí len v čiernych farbách. „Nie sme prví, ani poslední. Nitranevypadla po prvý raz a nie je to tragédia. Máme šancu sa po roku sa vrátiť. Tým, že sa rozdelila druhá liga tak, ako je. Treba to málo zdravé, čo v Nitre je, zachovať, ľudia sa musia dať dokopy a za rok sme späť. Každý potom zabudne na tento ročník, pretože už na jeseň sme získali len desať bodov, čo je veľmi málo. Aj Dunajská to tak mala, ale nazbierali viac bodov, takže si to uhrali,“ skonštatoval kormidelník Nitry.

K mužstvu prišiel neskoro

Hudec vo februári nahradil pod Zoborom vo funkcii trénera Vladimíra Koníka. Nitra prezimovala po jeseni na 11. mieste, ale posledná Dunajská Streda mala rovnako 10 bodov. Na jar získala Nitra 13 bodov a žlto-modrí 22. „Zrejme som prišiel k mužstvu neskoro. Možno sa to malo stať už o mesiac skôr, ale to už teraz nezmeníme,“ zamyslel sa nahlas tréner Hudec, ktorého zverenci získali v predchádzajúcich troch ligových kolách päť bodov. „Niektoré posty by som zmenil a prehádzal. Napríklad Kolbas odkedy začal hrať v strede poľa, tak sme sa zlepšili v defenzíve. Ale najviac nás mrzí zápas so Zlatými Moravcami (0:3 v 28. kole CL), pretože ten bol v závere kľúčový pre naše pôsobenie. V tom domácom stretnutí bolo dlho 0:1 a dva góly sme inkasovali až v závere. Tie tri body, alebo aj bod nám teraz chýbajú. V tom čase sme však mali aj objektívne dôvody, náš najlepší strelec Mikuš maródoval s palcom štyri týždne.“

Foto: FC Nitra

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM