Lenka Káčerová Kultúra

Traja herci opúšťajú DAB

V hereckom kolektíve v Divadle Andreja Bagara sa dejú zmeny. Obľúbené tváre odchádzajú, no nahradia ich mladí nováčikovia.

S DAB sa koncom tejto sezóny rozlúčia aj obľúbení herci Milan Ondrík, Juraj Loj a Matúš Krátky. Každý odchádza z divadla z iných dôvodov. Milan Ondrík už niekoľko rokov boduje v anketách obľúbenosti u divákov. Do nitrianskeho divadla nastúpil teraz 31-ročný herec hneď po absolvovaní VŠMU v roku 2002, strávil tu teda takmer desať rokov. V septembri sa Milan stane členom hereckého súboru Slovenského národného divadla v Bratislave. „Už som potreboval zmenu, posunúť sa niekam ďalej. Celkom mi prospelo, že som v SND naskúšal inscenáciu Coriolanus so slovinským režisérom Diegom de Brea. Stvárnil som hlavnú postavu starorímskeho vojvodcu Gaia Marcia Coriolana, bola to úžasná skúsenosť,“ hovorí Milan. „Aj na základe tejto úspešnej Shakespearovej hry mi potvrdili ponuku, ktorú som od vedenia SND dostal už skôr. Prijal som ju, chcem to vyskúšať, viem, čo ma tam asi čaká.“ Nitrianske fanúšičky však snáď poteší fakt, že Milan sa do Bratislavy neodsťahuje. Aj so svojou rodinkou – herečkou Zuzanou Morvacovou a synom Adamkom – ostáva v Nitre. Svoje predstavenia v DAB bude samozrejme dohrávať, môžete ho teda vidieť v hrách Kuchyňa, Koniec hry, Statky zmätky, Všetko za národ, Adam Šangala, Testosterón a Mŕtve duše.

27– ročný herec Juraj Loj pôsobil v Divadle Andreja Bagara od skončenia VŠMU v roku 2006. Za jeho odchodom nie je vlastné rozhodnutie. „Otázka, prečo odchádzam z divadla by mala skôr smerovať na vedenie divadla. Určite mi budú chýbať najmä hereckí kolegovia a aj mesto Nitra,“ hovorí sympatický Juraj, ktorého diváci poznajú nielen z divadla, ale aj z televízie a reklám. Nitru však neopúšťa nadobro, predstavenia, v ktorých hrá, bude dohrávať. Máte teda možnosť vidieť ho v inscenáciách Všetko za národ, Koniec hry, Mŕtve duše, Adam Šangala a Kuchyňa. „Zatiaľ budem na voľnej nohe a potom sa uvidí. Budúci rok sa mi už črtajú nejaké projekty, tak uvidím, čo z toho vyjde,“ ukončuje Loj.

Divadlo opúšťa aj Matúš Krátky, ktorý v Nitre pôsobil od roku 2008. V tom čase nakrútil aj vojnový film Tobruk. „Idem späť do Bratislavy, kde žijem, ale v Nitre budem dohrávať predstavenia Lavv, Kuchyňa a Mátohy. S hercami, s ktorými sme výborný kolektív, sa budem stretávať aj naďalej,“ hovorí 27-ročný Matúš. „A prečo odchádzam? No, to si asi nechám pre seba. Zostávam na voľnej nohe a budem robiť to, čo mi kto ponúkne. Ale nevylučujem, že sa do Nitry po roku vrátim.“

Aj keď Milan, Juraj a Matúš budú v divadle určite chýbať, nahradia ich nové tváre. Do súboru v septembri nastúpia mladí absolventi VŠMU – Juraj Ďuriš, ktorého možno poznáte z Ordinácie v ružovej záhrade, kde hrá medika Sama, Martin Šalacha, ktorý stvárnil menšie postavy v seriáloch Kutyil s.r.o. a v Paneláku, a Marián Viskup. Hosťujúcim nováčikom bude ešte stále študujúci Roman Poláčik.

Foto: archív DAB, TV Markíza, Ondrej Zachar, TV JOJ

Herci DAB
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM