Marcel Mojžiš Krimi

Tragická nehoda autobusu s gymnazistami: Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie

Vyšetrovateľ začal vo veci havárie autobusu s gymnazistami trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia, z ktorého je podozrivý vodič autobusu (57). Po tragédii ho polícia zadržala.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda autobusu s gymnazistami: Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie
Zdroj: TASR

S vodičom v súčasnosti prebiehajú ďalšie procesné úkony, povedala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Na miesto dopravnej nehody polícia prizvala znalca z odboru dopravy, ktorý bude vykonávať znalecké skúmanie na stanovenie okolností a príčin nehody.

„Súčasne polícia zabezpečuje ďalšie dôkazy a výsluchy poškodených svedkov. Po zadokumentovaní dopravnej nehody polícia autobus spolu s vecami detí zaistila pre ďalšie znalecké skúmanie. Veci, ktoré sa nachádzajú v batožinovom priestore autobusu, ale aj tie, ktoré policajti našli v okolí udalosti, budú v čo najkratšom čase vrátené rodičom detí. Polícia bude kontaktovať rodičov osobne, ale aj prostredníctvom zástupcov školy,“ dodala hovorkyňa.

Tragická havária sa stala v piatok pred 16. hodinou na diaľnici D1 v km 74 v smere na Hlohovec. V autobuse sa nachádzalo 29 detí a dve učiteľky. Na mieste podľahli štyri dievčatá. Záchranári odviezli do nemocnice v Piešťanoch 6 detí, dve zostali na pozorovanie. Do trnavskej fakultnej nemocnice previezli 17 študentov a ich pedagogičky, tri osoby sa podrobili operačnému výkonu. Hospitalizovaní zostali v nemocnici počas noci na dnes na pozorovanie.

Do bratislavskej Detskej fakultnej nemocnice previezol dve zranené deti z miesta nehody záchranársky vrtuľník. Postihnutým a ich rodinám bola ponúknutá pomoc krízových psychológov. Na mieste tragédie zasahovali hasiči z Piešťan, Hlohovca a Trnavy. Diaľnica D1 bola niekoľko hodín v úseku nehody uzavretá, dopravu obnovili až po 22. hodine.

Zábery z tragickej nehody na diaľnici D1
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM