Rôzne

Tradičná zábava na sídlisku: Klokočinský jarmok sa konal po ročnej prestávke, VIDEO

Najväčšie nitrianske sídlisko po ročnej pauze ožilo obľúbeným jarmokom. Ako to tam vyzeralo?

Zdroj: Dnes24.sk

V roku 2020 prekazila plány na organizovanie Klokočinského jarmoku pandémia. Obyvatelia najväčšieho nitrianskeho sídliska si tak podujatie užili po ročnej pauze.

Ani nedávno skončenému ročníku sa však nevyhli obmedzenia. Oproti tradičným trom dňom sa tento rok Klokočinský jarmok konal v piatok 26. a v sobotu 27. augusta.

Zasiahlo RÚVZ

Proti pôvodne avizovaným štyrom súbežným podujatiam (Klokočinské kolotoče, Klokočinské gastro, Klokočinský program a Klokočinský jarmok) sa totiž ohradil Regionálny úrad verejného zdravotníctva Nitra a mesto muselo reagovať. Pôvodne plánovalo otvoriť tradičný jarmok pre každého bez rozdielu.

„Pri organizácii hromadného podujatia „Klokočinský jarmok“ v dňoch 27. – ‪28. 8. 2021‬ RÚVZ Nitra upozornilo zástupcov mesta Nitra, že sa jedná o jedno hromadné podujatie (nie je možné rozdeliť ho na štyri podujatia) a je potrebné zabezpečiť požiadavky vyhlášky platné pre počet nad 1 000 osôb v exteriéri,“ píše sa v stanovisku RÚVZ Nitra, ktoré pred jarmokom zverejnilo mesto.

Na vstup na jarmočisko tak bol potrebný test alebo potvrdenie o očkovaní. Na mieste jarmoku bolo sprístupnené aj mobilné odberové miesto.

Prečítajte si tiež

Aj napriek opatreniam si však Klokočina užila tradičnú zábavu.

Nechýbali tak kolotoče, jedlo, pitie a predajné stánky.

Zábava do noci

O zábavu sa počas dvoch dní staral kultúrny program. Zlatým klincom piatkového večera boli slovenské a svetové hity v podaní Cimbal Brothers a vystúpenie párty skupiny REPLAY BAND.

V nedeľu si návštevníci Klokočinského jarmoku užili vystúpenie Šermiarskej skupiny TOSTABUR, zatancovať si mohli s Akadémiou tanca Nitra a večer bol na programe koncert Smola a Hrušky, ohňovo-orientálna show a vystúpenie THE BACKWARDS, ktorí priniesli nestarnúce hity legendárnej kapely Beatles.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame. „

Správy, ktoré hýbu Nitrou

OBRAZOM: Klokočinský jarmok 2021
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM