Kultúra

Toto len tak neuvidíte: Na streche divadla natáčali videoklip, FOTO a VIDEO

Divadelná retrokapela Živica, ktorú tvoria herci Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre, bude mať svoj vlastný videoklip.

Zdroj: Dnes24.sk

DAB ho pripravuje k dňu otvorených dverí, ktorý sa bude konať 6. júna, no pre pandémiu ochorenia COVID-19 divadlo celý jeho program presunulo do online priestoru.

Deň otvorených dverí bude DAB ponúkať na svojom youtubovom kanáli. Bude mať formu televízneho a divadelného štúdia, ktoré ponúkne program na celé popoludnie.

Jeho súčasťou bude aj videoklip kapely Živica, ktorá vznikla ako súčasť divadelnej komédie Syna či dcéru? a postupne si získala priazeň publika aj v rámci samostatného účinkovania mimo inscenácie.

Videoklip sa nahrával na streche Štúdia DAB, takže ponúkne zábery na panorámu Nitry i na zákutia divadelnej budovy, ktoré diváci bežne neuvidia.

„S natáčaním videoklipu zatiaľ veľa skúseností nemáme, ale výborne sa pri tom bavíme. Je to aj trošku toho filmového umenia, ktoré nám počas tej dvojmesačnej karantény chýbalo. Nie je to jednoduchá práca, najskôr sme museli urobiť audionahrávku a teraz postupne dorábame množstvo záberov, ktoré sa použijú vo videoklipe,“ vysvetlil herec a umelecký šéf DAB Juraj Ďuriš.

Ako priznal, pri tvorbe klipu sa jeho tvorcovia inšpirovali aj niektorými slávnymi zábermi z koncertov kapely U2 či The Beatles. „Verím, že sa klip vydarí. Už pri jeho nahrávaní sa na Svätoplukovom námestí pod budovou zgrupovali ľudia a fandili nám, až začíname ľutovať, že sme nepredávali exkluzívne vstupenky. V každom prípade si myslím, že už máme iba kúsok k sláve,“ povedal s úsmevom Ďuriš.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Na streche divadla natáčali videoklip
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM