Rastislav Búgel Hokej

Toto fanúšik nečakal: Hokejisti s prvou domácou prehrou, podľahli „dvadsiatke“!

Nitrianski hokejisti našli prvého prmožiteľa na domácom ľade. Prekvapivo, stala sa ním slovenská "dvadsiatka".

Ilustračný obrázok k článku Toto fanúšik nečakal: Hokejisti s prvou domácou prehrou, podľahli „dvadsiatke“!
Foto: Rastislav Búgel

Lepší vstup do zápasu mali hokejisti Nitry, ktorých už v 7. min poslal do vedenia bekhendovou strelou Štumpf – 1:0. O štyri minúty neskôr bol už náskok domácich dvojgólový, keď Milovu strelu dopravil do siete brankára Baroša kanonier Tománek – 2:0. V závere prvej dvadsaťminútovky však mladí Slováci predsa len zdvihli hlavy a chybu nitrianskej defenzívy chladnokrvne potrestal Minárik – 2:1.

Mladíci dorovnali

V druhej tretine bola „dvadsiatka“ favoritovi spod Zobora viac ako vyrovnaným súperom. V 23. min sa okamžite po vhadzovaní dostal k strele Patrik Palovič a bombou prestrelil Zimu – 2:2. Onedlho už zverenci skúseného trénera Ernesta Bokroša prekvapujúco viedli. Vo vlastnom oslabení sa utrhla dvojica Tibenský – Kolena a druhý menovaný nezadržateľne skóroval – 2:3.Hostia mali aj ďalšie príležitosti na strelenie gólu, ale brankár Zima už do konca druhého dejstva nelovil puk zo svojej bránky. Naopak, v 32. min vyšla domácim krásna kombinácia, na ktorej konci bola gólová pečiatka Bajteka – 3:3.

Nitra musela dobiehať

Sympatickým výkonom sa „mladé pušky“ prezentovali aj v tretej tretine. Počiatočný tlak Nitry ustáli bez ujmy a v 48. min nečakane udreli. Rozdielový gól strelili opäť vo vlastnom oslabení, tentoraz zásluhou agilného Rusinu – 3:4. Aj na tento moment však našli domáci hokejisti odpoveď. V 55. min sa zatrepotala v sieti Milova delovka od modrej čiary a bolo 4:4. Nitrania v zostávajúcom čase vrhli všetky sily do útoku, ale Baroš v bránke Orange 20 sa prekonával a fantastickými zákrokmi otupil ostrie domácich strelcov.

V nájazdoch lepší mladíci

V predĺžení sa o víťazovi zápasu nerozhodlo, a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich sa presadil iba Minárik a rozhodol o prekvapujúcom víťazstve HK Orange 20 – 4:5.

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): „Hráčov nemôžem pochváliť. Naša eufória skončila v prvej tretine v Žiline. Odvtedy chalani prestali hrať ten hokej, ktorý ich dostal hore. Musíme sa vrátiť na zem, lebo tie reči o lídrovi tabuľky nám stúpli do hlavy. Musíme sa spamätať a je len na nás, či sa dokážeme vrátiť tam, kde sme boli.“

Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): „Po tenisových výsledkoch sme konečne radi za vydarený zápas. Chlapci podali disciplinovaný výkon. O výsledku rozhodli dve oslabenia, v ktorých sa nám podarilo streliť dva góly. To chlapcov nabudilo, psychicky zdvihlo a potom ich bol plný ľad. Aj trochu so štastím sme to napokon dotiahli do predĺženia. Ako sa hovorí, nájazdy sú o štastí. Náš hráč však ukázal aj umenie.“

Foto: Rastislav Búgel

Nájazdy: HK Nitra - Orange 20
1
Galéria
HK Nitra - Orange 20
28
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM