Kultúra

TOP víkendové podujatia v Nitre: Rínek na námestí aj Svätourbanské slávnosti na Zobore

Posledný májový víkend pod Zoborom nebude núdza o podujatia. Okrem mestského trhu či Svätourbanských slávností sa môžete tešiť aj na veľkú párty na Amfiteátri.

Ilustračný obrázok k článku TOP víkendové podujatia v Nitre: Rínek na námestí aj Svätourbanské slávnosti na Zobore
Zdroj: Rastislav Búgel

Svätourbanské zoborské slávnosti

piatok až nedeľa, 26. až 28. mája, pred Artinom

Obľúbené slávnosti napíšu 13. ročník. Organizátori pripravili trojdňový program. Tradične bude otvorené zoborské trhové mestečko. Tešiť sa môžete na veľa hudby aj súťaž vo varení bryndzových halušiek. Súčasťou podujatia bude aj Zoborský vínny festival, ktorý sa uskutoční v sobotu v čase od 14.00 do 18.00.

Starožitnícke a gazdovské trhy

sobota, 27. mája od 6:00 do 12:00, Na Výstavisku Agrokomplex

V sobotu sa na Agrokomplexe budú konať Starožitnícke a gazdovské trhy. Vstup pre návštevníkov bude cez bránu B2. Brány výstaviska budú otvorené od 6.00 do 12.00 h. Vstupné 3 eurá.

Nitránsky rínek

sobota, 27. mája od 9:00 do 20:00, Svätoplukovo námestie

Obľúbený moderný mestský trh, na ktorom sa po desiatykrát predstavia šikovní a kreatívni ľudia, malí remeselníci, pestovatelia a malovýrobcovia, taktiež mladí umelci a kapely z celého Slovenska. Tešiť sa môžete na množstvo ručných výrobkov. Chýbať nebudú šperky, oblečenie, doplnky, hračky, drevené ľudové nástroje, ale aj dobré vína, remeselné pivá i tradičné chlebové posúchy pečené v peci.

Detský bazár

sobota, 27. mája od 10:00 do 15:00, Sekáč na Kupeckej

Možnosť pre mamičky vymeniť, získať oblečenie pre svoje detičky.

Ferratový kurz pre deti aj dospelých

sobota, 27. mája od 10:00 do 18:00

Nitriansky horský spolok pozýva na ferratový kurz pre deti aj dospelých, ktorý sa bude konať na Via ferrate Zobor nad Nitrou v termíne 27.5. 2023. Kurz je určený pre začiatočníkov a mierne pokročilých, ktorí sa chcú naučiť bezpečne sa pohybovať na via ferratách. Kurz sa skladá z teoretickej a praktickej časti. V teoretickej časti kurzu si povieme všetko dôležité o príprave na prechod ferratou, o nástrahách počasia, o správnej výbave ferratového lezca, bezpečnom pohybe na ferratách, naučíme sa základnú uzlovú techniku, niečo z prvej pomoci a záchrane na ferratách. V praktickej časti si prelezieme obidve zoborské ferraty.

Festival mladých

sobota, 27. mája od 15:00 do 22:00, Hidepark

Partia mladých ľudí obnovuje mládežnícky parlament Ten v Nitre existoval už dvakrát vo svojej novodobej histórii. Ako prezrádzajú organizátori, festival bude plný energie, hudby a nezabudnuteľných zážitkov. Vystúpia kapely Hromozvod, The Wild Youth a DJ Spirit. Svoj talent predstaví aj Tanečná škola Nexum.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM