Kultúra

TOP augustové lákadlá v Nitre: Tešiť sa môžete na festivaly, piknik i jarmok

Máme za sebou prvú polovicu letných prázdnin. Pred nami je však ešte veľa zážitkov, ktoré prinesú augustové podujatia.

Ilustračný obrázok k článku TOP augustové lákadlá v Nitre: Tešiť sa môžete na festivaly, piknik i jarmok
Zdroj: Rastislav Búgel

MAOK PRE STO

6. augusta od 20.00 do 22.00 v Music A Cafe

Vyše milióna divákov počulo hudbu k megafilmu Bathory. Z nich len zlomok vie, že sa na nej podieľal Martin„Maok" Tesák. On sám sa zdráha ukazovať v médiách, jediné, čo chce, je otvárať ľuďom uši. Slúži mu na to hudba a pocit hlbokej prítomnosti, ktorý ňou dokáže vyvolať. Darí sa mu to, možno preto, že ju skladá priamo na mieste – na koncertoch v čajovniach alebo v domčeku na kraji dediny, kde býva. Hudobný hosť na bicie : Vladis Leškovský. Vstupné 10 eur.

Chmeľová Nitra

od 7. do 9. augusta na Svätoplukovom námestí

Chmeľová Nitra a pivné stany budú otvorené v piatok, sobotu a v nedeľu od popoludnia do večerných hodín.

Festival remeselného piva, ktorého hlavnou myšlienkou je rozšíriť obzor chutí tohto nielen zlatistého moku. Viac ako 30 druhov piva prevažne od slovenských pivovarov: Ábel a Parom z Bratislavy, Žiwell Piešťany, Pivovar Radošina, nitriansky pivovar Trogár, Berhet Bardejov, Lifehouse – čapované pivá zahraničných výrobcov a nitriansky cider Martin´s.

Drumpoint Slovakia

7. a 8. augusta od 13:00 do 23:00

Organizátori viacerých nitrianskych podujatí sa rozhodli spojiť svoje sily a priniesť návštevníkom nitrianskeho námestia netradičný zážitok. Festivalový víkend si tak budú môcť vychutnať fanúšikovia dobrého piva aj hudby. V jeden víkend sa tak v centre mesta spojí Tancovačka na námestí, Chmeľová Nitra a Drumpoint.

Tancovačka na námestí

7. augusta od 19:00 do 22:00 na Svätoplukovom námestí

Mesto Nitra v rámci kultúrneho leta pripravilo prázdninový open air koncert pod názvom Tancovačka na Svätoplukovom námestí. V piatok divákov okrem slnečného počasia zahrejú aj horúce rytmy v podaní zoskupenia La3no Cubano a na svoje si prídu aj funky-fanúšikovia vďaka kapele Homosapiens.

Nitrianske hody a dožinky

15. augusta od 10:00 do 22:00 na Svätoplukovom námestí

Nitra si aj tento rok pripomenie tradíciu dožiniek. Tešiť sa môžete na jarmok tradičných remesiel, ponuku regionálnych výrobcov i ochutnávku vín.

Street Food Truck Fest

od 20. do 23. augusta na Svätoplukovom námestí

Na nitrianskom námestí to bude počas troch dní poriadne rozvoniavať. Festival dobrého jedla zavíta aj pod Zobor. Organizátori podujatia lákajú na street food špeciality zo Slovenska aj zo sveta. Sľubujú aj bohatý sprievodný program a originálnu atmosféru prvého Slovenského Food Truck Festivalu.

PETER CMORÍK PRE-STO

20. augusta od 20:00 do 22:00 v Music A Cafe

Fanúšikovia Petra Cmoríka sa môžu tešiť na koncert na Chrenovej. Spevák sa vráti pred nitrianske publikum štvrtok 20. augusta v rámci série koncertov PRE-STO. Vstupné na koncert je 15 eur.

Chrenovské stánky

21. a 22. augusta priestranstvo pred Atletickým štadiónom

Súčasťou tohtoročného kultúrneho leta v Nitre budú aj Chrenovské stánky. Tento rok zaplnia priestranstvo pred Atletickým štadiónom. Tešiť sa na ne môžete 21. a 22. augusta.

Koncert Vidiek PRE-STO

21. August 2020 od 20:00 do 22:00 v Music A Cafe

VIDIEK pôsobí na hudobnej scéne už celých 33 rokov. Nebudú chýbať hity ako: Nechajte si ju, Tisíc divov, Rudy a Hilda, Anglická, Keď je 7 ráno, Nie je to ľahké, Vianoce 97, Námornícka, Ó maňo, Anjel, Či oči či sombréros alebo Nové časy. Vstupné 15 eur, kapacita omedzená (cena lístkov sa bude zvyšovať).

Piknik v parku

22. augusta od 10:00 do 22:00 v Mestskom parku na Sihoti

Zoberte si deku a príďte si oddýchnuť od mestského ruchu. Či už vypočuť si príjemnú hudbu, prečítať si knižku, niečo zaujímavé ochutnať alebo sa len schladiť v tieni stromov. Na záver dňa sa môžete tešiť na premietanie filmu, ako inak, na tráve pod stromami.

Legendy rocku – večer plný hitov

22. augusta od 20:00 do 22:00 v Music A Cafe – OC Centro

Do cyklu PRE-STO sa zapojí aj spevák legendárnej kapely NAZARETH Carl Sentance. Postaví sa pred domácu kapelu Rockinson Crusoe. Čaká vás večer plný rockových hitov.

Kinematograf

od 26. do 29. augusta na Svätoplukovom námestí

Filmový maratón potrvá štyri dni a tešiť sa môžu najmä fanúšikovia českých a slovenských komédií. Filmový autobus Škoda RTO bude v Nitre parkovať od 26. do 29. augusta. Premietať sa bude vždy o 20.30 na Svätoplukovom námestí. Tešiť sa môžete na filmy CEZ PRSTY, LOLI PARADIČKA, VLASTNÍCI a POSLEDNÁ ARISTOKRATKA.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM