Monika Földešiová Basketbal

Tomek a Moore v All-Stars tíme

Fanúšikovia rozhodnú po prvý raz v histórii najvyššej domácej súťaže o držiteľoch individuálnych ocenení a najväčších hviezdach extraligy basketbalistov.

V ankete eBasket.sk, neziskovej organizácie Basketland a Slovenskej streetbalovej asociácie, určia aj najlepších slovenských hráčov a trénerov za uplynulý ročník bez obmedzenia krajiny, v ktorej pôsobili. Taktiež spoznáme víťazov troch streetbalových kategórií.

Slávnostné vyhlásenie sa uskutoční 18. júna v Bratislave a pozvaní budú všetci víťazi jednotlivých kategórií a aj členovia slovenského All-Stars. Pred sebou máme posledné hodiny hlasovania, ktoré končí v utorok presne na poludnie. Do pondelňajšieho podvečera sme do ankety dostali viac ako 1 600 hlasov. Posledné dni priniesli do viacerých kategórií zmeny. S blížiacim sa koncom hlasovania sa nám niektoré kategórie poriadne zdramatizovali. Konečné výsledky sa však dozviete až v sobotu večer, kedy je na programe spomenuté vyhlasovanie.

Už dnes vám však môžeme prezradiť zloženie dvoch z troch All-Stars, ktoré vyberali novinári a manažéri klubov. Utajená zostane iba najlepšia päťka Slovákov v najvyššej súťaži. Zaujímavosťou je, že jediným Slovákom v extraligových All-Stars tímoch je pivot Nitry Branislav Tomek. Hráč sužovaný zraneniami dokázal aj v tomto ročníku potvrdiť svoje kvality a odborná verejnosť ho zaradila do prvého tímu. Spoločnosť mu robia klubový spoluhráč Ronald Moore, Adam McCoy s Justinom Carterom zo Žiliny a handlovský Nenad Delić. V druhom All-Stars sú Mike English, Denis Toroman, Esian Henderson (všetci Levice), Pavel Bosák (Nitra) a Jaraun Burrows (Komárno). Na záver môžeme prezradiť, že v slovenskom výber sú hráči zo štyroch klubov.

Prvý výber All-Stars: Ronald Moore (BK SPU Nitra) Adam McCoy (BK Váhostav-SK Žilina) Justin Carter (BK Váhostav-SK Žilina) Branislav Tomek (BK SPU Nitra) Nenad Delić (MBK Baník Handlová)

Druhý výber All-Stars: Mike English (Astrum Levice) Denis Toroman (Astrum Levice) Pavel Bosák (BK SPU Nitra) Esian Henderson (Astrum Levice) Jaraun Burrows (MBK Rieker Komárno)

Zdroj: www.ebasket.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM