Rastislav Búgel Šport

Tohtoročný beh pre život bol rekordný: V Nitre sa vyzbieralo 10-tisíc eur!

Nitra sa aj tento rok počas víkendu zapojila do charitatívneho Behu pre život. Aktuálny ročník bol rekordný vo viacerých smeroch.

Ilustračný obrázok k článku Tohtoročný beh pre život bol rekordný: V Nitre sa vyzbieralo 10-tisíc eur!
Foto: Rastislav Búgel

7. ročník obľúbeného charitatívno-športového podujatia Beh pre život tento rok odštartoval v Nitre. Mesto pod Zoborom je myšlienke tohto podujatia naklonené už dlhodobo a pravidelne sa ho zúčastňuje vysoký počet ľudí. Ani tento rok nebol výnimkou.

Zvolili prijateľné tempo

Počasie akcii v sobotu 7. júna prialo. „Trasa Tesco Behu pre život v Nitra predstavovala 4200 metrov. Kým niektorí účastníci celú trasu prebehli, iní 4,2 kilometra pre dobrú vec odkráčali so svojimi deťmi či domácimi miláčikmi,“ informujú organizátori podujatia. Beh tento rok v Nitre podporil automobilový pretekár Martin Koiš a herec Juraj Hrčko.

Prekonali rekord

Už pri letmom pohľade bolo niekoľko minút pred štartom jasné, že sa Nitranom opäť podarilo prekonať rekord v počte účastníkov. Vlani sa Behu pre život zúčastnilo 1960 ľudí. Tento rok vlaňajší rekord padol, keď sa na štart postavilo dovedna 2070 bežcov. „Pomohli tak vyzbierať sumu 10400 eur, ktorá vďaka Slovenskej nadácii srdca pomôže pri prevencii detskej obezity,“ informujú organizátori.

Nitra bežala pre život
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM