Peter Klimant Rôzne

To si nenechajte ujsť: V Nitre zažijeme pokus o Guinnessov rekord a... uskutoční sa pri perníkovej chalúpke!

V Nitre už čoskoro zažijeme pokus o dosiahnutie naozaj nevšedného rekordu. Bude to voňavé, chutné a celé sa to udeje pri perníkovej chalúpke!

Ilustračný obrázok k článku To si nenechajte ujsť: V Nitre zažijeme pokus o Guinnessov rekord a... uskutoční sa pri perníkovej chalúpke!
Zdroj: TASR

Bohatý sprievodný program a viacero atrakcií bude sprevádzať tohtoročnú poľnohospodársku a potravinársku výstavu Agrokomplex v Nitre. Organizátori počítajú s tým, že na nitrianske výstavisko príde od 20. do 23. augusta viac ako stotisíc návštevníkov. K najvýznamnejším podujatiam patrí už tradične Národná výstava hospodárskych zvierat, podujatie Regióny Slovenska, či družstevná kontraktačno-predajná výstava COOEXPO.

Pokus o rekord

Tento rok k nim pribudne ešte ďalších 250 sprievodných akcií, medzi ktorými bude aj viacero atrakcií. Jednou z nich bude aj pokus o zápis do Guinnessovej knihy rekordov.

„Pôjde o umelecké zdobenie medovníka. Pokus sa uskutoční v pavilóne F pri perníkovej chalúpke a zdobenie bude trvať tri až štyri dni. Ak sa všetko podarí zrealizovať, tak by mal byť zápis rekordu úspešný,“ uviedol riaditeľ štátneho podniku Agrokomplex-Výstavníctvo Nitra Eduard Krcho.

Parný vláčik sa vracia

Ako pripomenul, počas tohtoročnej výstavy Agrokomplex bude po dlhšom čase opäť premávať aj parný vláčik, ktorý po minulé roky patril k najznámejším atrakciám výstaviska. „V poslednom období sme museli riešiť viaceré problémy, ktoré sa týkali dokumentácie k jeho prevádzke. Sme radi, že sa všetko podarilo vybaviť a vlak bude premávať počas všetkých štyroch dní. Je to veľmi vítané spestrenie výstavy a plní aj tú úlohu, že dováža do prednej časti výstaviska návštevníkov, ktorí parkujú pri Slovenskom poľnohospodárskom múzeu,“ povedal Krcho.

Rôzne zaujímavosti nájdu návštevníci Agrokomplexu aj na 10. ročníku Národnej výstavy hospodárskych zvierat. K najatraktívnejším bude patriť expozícia s koňmi. „Nepoznám človeka, ktorý by si nechal ujsť príležitosť vidieť tieto krásne zvieratá. V rámci Gazdovského dvora bude novinka, v rámci ktorej možno vidieť miniatúrne koníky plemena Falabella. Bude tu kobylka, ktorá meria na výšku zhruba 70 centimetrov a váži asi 80 kilogramov. Ako protiklad tu bude kobyla chladnokrvného plemena Norik, ktorá je vysoká 183 centimetrov a váži 900 kilogramov,“ skonštatoval Ján Huba z Výskumného ústavu živočíšnej výroby v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM