Správy

To sa len tak nevidí: Večerná Nitra, Pyramída a Alpy na jednej FOTO

Takúto nádheru sa podarilo zachytiť diaľkovému fotografovi Dušanovi Belaňovi. Nitrianska Pyramída si zapózovala s Alpami.

Ilustračný obrázok k článku To sa len tak nevidí: Večerná Nitra, Pyramída a Alpy na jednej FOTO
4
Galéria
Zdroj: Dušan Belaň

Áno, naozaj je to možné. V pozadí večerného mesta pod Zoborom sa týčia rakúske Alpy. O unikátne zábery sa postaral Dušan Belaň, ktorý sa zameriava na diaľkové fotenie.

Panorámu zachytil z neďalekého Kolíňanského vrchu. Ako prezradil, pohorie Schneeberg zo Zobora už odfotografované bolo. Nepozdávala sa mu však kompozícia. „Zo zoborského pohľadu Alpy vychádzali niekde nad priemyselným parkom a nie nad mestom,“ hovorí fotograf Dušan.

Hľadal správne miesto

Radšej ako priemyselný park, chcel fotograf pod alpskými vrcholmi zachytiť dominanty Nitry. Pustil sa preto do pátrania, či je možné zachytiť pohorie vzdialené vyše 200 kilometrov spolu s večernou Nitrou.

„Po preskúmaní trajektórie pohľadu mi ako vhodný cieľ na túto kompozíciu vyšiel práve Kolíňanský vrch. Nepoznal som to miesto, aké sú odtiaľ výhľady, ani či je tam dobrý prístup, tak ešte pred tým som sa tam bol pozrieť a preskúmať podmienky, aby som vedel dopredu, na čo sa pripraviť, keď prídu vhodné podmienky na toto pozorovanie,“ opisuje prípravy fotograf Dušan.

Podmienky neboli ideálne

Zistenie ho potešilo. Vrch je dobre prístupný a výhľady na Nitru a Alpy boli ideálne. Ostávalo už len čakať na správny deň. Na prekvapenie fotografa, tento deň prišiel ešte v júli. „Ideálne podmienky vznikajú na jeseň alebo na jar, po prechode studeného frontu a následnom prečistení ovzdušia,“ vysvetľuje fotograf.

Priznáva, že podmienky neboli vzhľadom na ročné obdobie úplne ideále. „Ale to čo som chcel, sa podarilo vskutku dobre zachytiť,“ dodáva Dušan Belaň.

Viac fotografií rakúskych Álp nad Nitrou od fotografa Dušana Belaňa si môžete pozrieť v galérii!

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

To sa len tak nevidí: Večerná Nitra, Pyramída a Alpy na jednej FOTO
4
Galéria
Zdroj: Dušan Belaň
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM