Tlačové správy

Tisícky voľných pracovných miest, to je podujatie PROFESIA DAYS

Profesia organizuje už 8. ročník veľtrhu príležitostí Profesia days, ktoré sa tento rok uskutoční pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky, ministra práce i primátora mesta Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Tisícky voľných pracovných miest, to je podujatie PROFESIA DAYS
Zdroj: Profesia.sk

Dvojdňové podujatie sa tento rok uskutoční 1. a 2. marca v Incheba Expo Bratislava. Vstup na veľtrh je pre všetkých uchádzačov úplne zadarmo. Pozrite sa spolu s nami na to, čo všetko prinesie tento ročník.

9 000 m² výstavnej plochy navštívia počas dvoch dní tisícky návštevníkov

Profesia days je najobľúbenejšie a navštevovanejšie kariérne podujatie na Slovensku, kde sa každoročne zíde viac ako 20 000 záujemcov o nové pracovné príležitosti. Stretnutie kandidátov a zamestnávateľov na jednom mieste prináša obom stranám atraktívnu možnosť prezentovať sa, získať okamžitú spätnú väzbu a dozvedieť sa viac o firme aj o samotnom uchádzačovi. Počas minulého ročníka dosiahol počet vystavujúcich firiem najvyššie čísla v histórii podujatia, na veľtrhu ponúklo prácu až 160 zamestnáva­teľov. Rovnaký počet vystavovateľov ponúkne tisícky voľných pracovných miest aj v tomto roku. Vstup na veľtrh je pre všetkých uchádzačov úplne zadarmo. Ako je už dobrým zvykom, cesta na veľtrh bude vďaka spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko s polovičnou zľavou.

Návštevníci sa opäť budú môcť stretnúť so zamestnávateľmi pôsobiacimi na Slovensku, automobilkami i najväčšími zamestnávateľmi pre mladých ľudí tesne po vysokej škole. Generálnym partnerom podujatia je spoločnosť Volkswagen Slovakia a hlavným partnerom 8. ročníka Profesia days bude Jaguar Land Rover Slovakia. Grafton Recruitment Slovakia, ako hlavný kariérny poradca Profesia days 2017, bude poskytovať komplexné poradenstvo pre kandidátov i firmy.

8. ročník Profesia days opäť prinesie zaujímavých spíkrov s inšpirujúcimi príbehmi

Vo všeobecnej zóne, ktorá je najväčšou zónou na veľtrhu, budú môcť návštevníci nájsť zahraničných a domácich vystavovateľov zo všetkých kútov Slovenska, TOP spíkrov na hlavnom pódiu, prednáškové a testovacie miestnosti. Na pódiu sa počas dvoch dní vystriedajú zaujímavé osobnosti so svojimi inšpirujúcimi príbehmi. Chýbať nebude Róbert Slovák, ktorý prezradí viac o svete reklamy, známy youtuber s takmer pol miliónom odberateľov Selassie, hudobný producent Fallgrapp, ktorý prezradí, či sa dá na Slovensku živiť hudbou, ale aj úspešný maratónec a víťaz Wings for life, Gabriel Švajda.

V stánku Profesia si uchádzači o prácu budú môcť priamo vytlačiť životopis či vytvoriť profesionálnu fotku do životopisu. Návštevníci budú môcť otestovať svoje osobnostné, jazykové znalosti i počítačové zručnosti. Počas podujatia môže uchádzačom pomôcť aj právna, jazyková, psychologická poradňa.

Vzdelávanie, podnikanie, IT, výroba aj zábava pod jednou strechou

Aktuálne trh práce ponúka množstvo voľných pozícií pre ľudí hľadajúcich prácu, no stále nájdeme aj odbory, v ktorých je zložité nájsť vhodných kandidátov. Snažíme sa prepojiť najlepších ľudí pracujúcich v odbore a dať im možnosť prezentovať sa pred zamestnávateľmi, ktorí vedia oceniť ich kvality.

Súčasťou priestoru bude aj zóna Výroba, ktorá sústreďuje zamestnávateľov z oblasti priemyslu a výroby, ktorí hľadajú zamestnancov s technickým vzdelaním.

Zóna Absolventi bude špeciálne pripravená pre spoločnosti, ktoré potrebujú za spolupracovníkov študentov a čerstvých absolventov stredných a vysokých škôl. Každoročne priláka minimálne 5 000 mladých ambicióznych ľudí, ktorí iba vstupujú na pracovný trh a hľadajú si štartovaciu pozíciu. Pod taktovkou hlavného partnera zóny firmy AT&T absolventov čakajú konzultanti, ktorí im pomôžu s ich životopismi a poradia, ako sa pripraviť na prvý pohovor v živote. Zabaviť sa budú môcť s virtuálnou realitou, reacTable či pri stolnom futbale.

V zóne IT návštevníci nájdu TOP firmy z odvetvia, najnovšie technologické hračky, počítačové hry i cosplay girls. Odborný partner zóny, úspešný slovenský vzdelávací startup Learn2Code, pripravil na Profesia days 2017 štyri odborné workshopy. V zóne IT bude tento rok Code Aréna – zápas programátorov v ringu. Kód bude replikovaný na externý monitor otočený smerom k publiku, ktoré tak môže sledovať, čo robia jednotliví súťažiaci. Moderuje v komunite veľmi známy Roman Hraška, známy tiež pod menom Yablko. Pre veľkých fanúšikov počítačových hier chystá Profesia v spolupráci s Y-Games gaming zónu a súťaže o hráčske ceny.

Zóna Podnikaj patrí k tým, ktorí chcú na svojom koníčku či nápade zarábať, rozbehnúť vlastný biznis a nezostať len pri snívaní. Návštevníkov čakajú reálne príklade z praxe, odpovede na otázky, podnetné príbehy úspešných biznismenov a množstvo inšpirácie.

V zóne Bez hraníc nájdu ľudia so zdravotným znevýhodnením a ich príbuzní nielen rady ako sa uplatniť pracovnom trhu, ale aj informácie o ďalšom vzdelávaní, odbornej kvalifikácií, spoločenských a dobrovoľníckych aktivitách.

Všetky informácie o podujatí nájdete TU.

Zdroj: Profesia.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM