Kultúra

TIPY na víkend v Nitre: Užite si PIKNIK, Street Food Fest aj Deň otvorených pivníc

Posledný júnový víkend je tu. V Nitre bude prebiehať množstvo zaujímavých podujatí.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend v Nitre: Užite si PIKNIK, Street Food Fest aj Deň otvorených pivníc
Zdroj: Rastislav Búgel

Nitránsky Street Food Fest

do nedele 25. júna, Svätoplukovo námestie

V Nitre prebieha od 22. do 25. júna štvrtý ročník festivalu pouličného jedla (street foodu) a kvalitnej muziky od popredných nitránskych dídžejov.

Starožitnícke a gazdovské trhy

sobota, 24. júna od 6:00 do 12:00, na Výstavisku Agrokomplex, vstup cez bránu B2

Na svoje si tento víkend prídu opäť aj zberatelia a milovníci starožitností. V priestoroch nitrianskeho výstaviska sa budú v sobotu konať Starožitnícke a gazdovské trhy. Návštevníci majú vstup za 3 eurá. Vstup pre návštevníkov od 6.00 do 12.00 h

Čistenie autobusovej stanice

sobota, 24. júna od 9:00 do 12:00

V sobotu organizujú dobrovoľníci brigádu. Čistiť sa bude autobusová stanica. Stretnutie bude o 9.00 h pri potravinách Terno na Družstevnej ulici. Informácie a ochranné pomôcky budú počas dňa k dispozícii priamo na mieste.

Cyklobus Nitra – Bojná – Duchonka a späť

sobota, 24. júna od 10:00 do 19:45

V sobotu môžete vyraziť na výlet cyklobusom, ktorý premáva na trase Nitra – Bojná – Duchonka a späť. Ponuka cyklotrás je v danej lokalite veľmi bohatá – napríklad k jednej z najvzácnejších archeolokalít na Slovensku – Hradisko Valy, k Rotunde sv. Juraja v Nitrianskej Blatnici, k Topoľčianskemu hradu či z Bojnej na Duchonku. Trasu si zvolí každý účastník podľa svojich možností a záujmu. V Bojnej je možnosť oddýchnúť si na Ranči pod Babicou, kde je aj zastávka cyklobusu. Občerstvenie ponúka taktiež rekreačné stredisko Nová Duchonka priamo pri vodnej nádrži.

Odchod z Nitry je o 10.00 h z parkoviska za Autobusovou stanicou Nitra (za bufetom Pelikán). Na miesto je nutné prísť minimálne 20 minút vopred z dôvodu bezpečného upevnenia bicyklov. Zastávky na vystúpenie a nastúpenie sú v obci Bojná (ZŠ – centrum) a následne v rekreačnej oblasti Duchonka (hrádza). Odchod späť je o 17.30 z Duchonky a 18.30 z Bojnej. Predpokladaný príchod do Nitry je 19.45 h.

Letné kino na Dieloch 2023

sobota, 24. júna od 13:00 na Amfiteátri na Dieloch

V sobotu sa na Dieloch uskutoční obľúbené podujatie pre rodiny a všetkých obyvateľov Nitry s bohatým programom. Akciu odštartuje futbalový turnaj mladších žiakov U9 o pohár predsedu VMČ. Tešiť sa môžete na ukážky jazdeckej polície, policajnej kynológie, Funny a kamaráti – Zachráňme zemeguľu, Interaktívne predstavenie pre deti s ekologickou témou. O 18.30 h sa začne koncert kapely Generations a o 21.00 h sa môžete tešiť na premietanie filmu Posledné preteky.

Jánske vína Bita 2023

sobota, 24. júna od 15:00 do 22:00, vo Vinohradníckom hone Bita, Dolné Krškany

V sobotu sa bude v Dolných Krškanoch degustovať. Otvorených bude 15 pivníc. Ochutnať budete môcť 115 vín. Vstupné je 15 eur. Deň otvorených pivníc bude prebiehať od 15.00 do 22.00.

Večerný program VANLIFE MEET 2023

sobota, 24. júna od 18:30, Hidepark

VANLIFE MEET festival je stretnutím nadšencov slobodného cestovania, ktorý sa koná v Hideparku od 23. do 26. júna 2023. O večerný program sa postarajú LA3NO DELUXE, Janka Travel Hacker, MILOSLAV KOLLÁR, PIKOSCHKY a NUMA BE. Vstupné 10 eur.

Svätojánska noc na hradisku

sobota, 24. Jún 2023 od 20:30 do 23:55

Sobotná prechádzka magickou nočnou prírodou bude umocnená mystikou letného slnovratu a čarovným svätojánskym ohňom. Zraz bude o 20.30 h pri altánku na rázcestí pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada (Nemocnica Zobor). Pôjde sa po trase altánok – žltá turistická značka – Tri duby – hradisko Zobor – Pyramída a po modrej značke späť. Na prehliadku je potrebné si priniesť čelovku, vodu a pevnú obuv. Možnosť opekania na Pyramíde – kto si čo prinesie. Predpokladaný návrat po 24.00 h. Nie je potrebné vopred sa prihlásiť. Prehliadka je bezplatná.

Prehľad podujatí pokračuje na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM