Kultúra

TIPY na víkend v Nitre: Folkloristi pripomenú dožinky a Chrenovú čaká letné KINO

Pred nami je posledný júlový víkend. Tešiť sa môžete na premietanie pod hviezdami aj lákavé koncerty.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend v Nitre: Folkloristi pripomenú dožinky a Chrenovú čaká letné KINO
Zdroj: Mesto Nitra

Bazár oblečenia

sobota, 30. júla od 10.00 do 15.00 v Sekáči na pešej

Na bazári oblečenia si budete môcť zakúpiť štýlové kúsky z druhej ruky za priateľské ceny.V prípade nepriazne počasia sa udalosť presúva na najbližší slnečný víkend.

Upratovanie Chrenovej a Klokočiny

sobota, 30. júla od 9.30 pred Progresom

Neformálna iniciatíva obyvateľom – Za Zelenú Nitru v sobotu opäť organizuje upratovanie Chrenovej a Klokočiny. Brigáda na Chrenovej sa začne o 9.30. Stretnutie bude pred Progresom na Chrenovej. Dobrovoľníci, ktorí chcú pomôcť s upratovaním Klokočiny, môžu prísť o 12.30 pred polikliniku na Klokočine.

Ďalšie tipy

Creative workshop UA-NR

sobota, 30. júla od 16.00 do 17.30 v Bod.K7, Štefánikova 7

Pôjde o tvorivý workshop pre ukrajinské a nitrianske rodiny. Podujatie je organizované v spolupráci s Centrom COMIN a Mestom Nitra. Vstup je voľný.

Chrenovské letné kino

sobota, 30. júla d 19.00 do 22.00 na Dopravnom ihrisku, Chrenová I.

V sobotu sa môžete tešiť na premietanie pod hviezdami. Letné kino spojené s opekačkou a premietaním detského animovaného filmu, ktorý bude prekvapením. Film sa začína o 20.30.

Juraj Hnilica a Galantný jeleň

sobota, 30. júla od 20.00 do 21.30 Music a Cafe

Slovenský pesničkár a skladateľ s prívlastkom „večný optimista“ Juraj Hnilica pôsobí na hudobnej scéne už cez 20 rokov. Sám o sebe tvrdí: „Muzika je mojím poslaním a najviac si cením, keď prostredníctvom nej môžem tešiť ľudí a šíriť do sveta pozitívne naladenie.“ V Nitre sa predstaví spoločne so svojou kapelou Galantný jeleň a hosťami. Vstupné na mieste je 12 eur.

Horúčka jamajskej noci 16

sobota, 30. júla od 20.00 v Hideparku Nitra

V nitrianskom Hideparku budú v sobotu znieť hudobné štýly ako Reggae, Ska, Dancehall, Rocksteady či Dub. Hlavnými hviezdami podujatia budú EMERSOUND z Brazílie a SUNS OF DUB z Trinidad a Tobago. Celú zostavu doplnia miestni „harcovníci“. Na pódiu sa budú striedať Mischela, Junior Bengel a Richťo. Vstupné dospelí 6 eur, študent 5 eur (20:00 – 22:00). Po 22.00 sa cena zvyšuje o 1 euro.

Sviatok nového chleba

nedeľa, 31. júla od 16.00 do 18.00 v Kultúrnom dome Dražovce

V Dražovciach ožijú dožinkové tradície. Podujatie Sviatok nového chleba spojený s Matičnými slávnosťami aj tento rok pripomenie tradičné oslavy úrody a žatvy. Organizátormi sú Tradícia, Združenie priateľov kultúrnych tradícií Dražoviec a MOMS Dražovce. Programu v Kultúrnom dome bude predchádzať bohoslužba v kostole v Dražovciach. O 14.00 hodine sa pôjde na Dražovský kostolík a o hodinu neskôr je naplánovaná návšteva Dražovského domčeka, odkiaľ pôjde sprievod do Kultúrneho domu. V programe vystúpia Folklórna skupina Tradícia, Ssk Nevädza, súbor Topoľnica, Matičiarik, Vokálna skupina Varadan z Rumunska a sólisti. Vstupné sa neplatí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM