Kultúra

TIPY na víkend v Nitre: Čaká nás prehliadka skanzenu aj JAZDA vlakom poľnej železnice

Je tu posledný marcový víkend. Čo prinesie? Pozrite si prehľad podujatí na sobotu a nedeľu v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend v Nitre: Čaká nás prehliadka skanzenu aj JAZDA vlakom poľnej železnice
14
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Starožitnícke a Gazdovské trhy

sobota, 25. marca od 6:00 do 12:00, Agrokomplex – vstup cez bránu B2

Na výstavisku Agrokomplex v Pavilóne N sa budú v sobotu 25. marca konať pravidelné Starožitnícke a Gazdovské trhy. Burza slúži na predaj starožitností a zberateľských predmetov, mincí, známok, odznakov, obrazov, keramiky, porcelánu, nábytku (komody, hodiny) a mnoho ďalšieho. Súčasťou burzy starožitností sú aj gazdovské trhy. Vstupné sa platí 3 eurá.

Sedlácky rínek

sobota, 25. marca od 8:00 do 13:00, skleník v areáli Zelokvetu

Nová farmárska tržnica v skleníku areálu Zelokvet otvorí svoje brány aj túto sobotu. Na Sedláckom rínku môžete nájsť čerstvé ovocie, zaváraniny, zeleninu, mäso, mäsové výrobky, vajcia, med, pečivo, koláče, syry, kvety a iné. Podľa organizátora musí byť všetko lokálne a čerstvé. Na miesto sa dostanete cez Vodnú, most a firmu Sunob. Následne je potrebné pokračovať po asfaltovej ceste až k areálu Zelokvet. Tržnica je prvý skleník vpravo.

Knižný deň

sobota, 25. marca od 9:00 do 16:30, Slovenské poľnohospodár­ske múzeum

V sobotu sa bude v areáli Slovenského poľnohospodárskeho múzea na Agrokomplexe konať Knižný deň. Ponúkne čítanie kníh, tvorivé dielne i jazdu vláčikom. Ako uviedli organizátori, program sa začína o 9.00 h a potrvá do 16.30 h. Súčasťou podujatia bude aj swap kníh, ktorý ponúkne príležitosť vymeniť si svoje knihy za iné. Okrem toho je pripravené aj čítanie pre deti, tvorivé dielne a prehliadka skanzenu. Súčasťou podujatia budú aj ďalšie aktivity. Návštevníci múzea sa môžu odviesť na Nitrianskej poľnej železnici, rodiny s deťmi zasa môžu využiť jazdu detským vláčikom. K dispozícii bude aj ohnisko na opekanie.

Prečítajte si tiež

Deň hvezdárne

sobota, 25. marca od 15.00 Hvezdáreň v KOS Nitra

Zaujímavý program ponúkne Deň hvezdárne, ktorý sa bude konať v sobotu (25. 3.) v Krajskom osvetovom stredisku (KOS) v Nitre. Podujatie sa začne o 15.00 h a potrvá až do večerných hodín. Jeho súčasťou budú výstavy Meteority a vzácne kamene, Vesmír očami detí i Astro-foto Ivana Molnára. Pripravené sú aj prednášky o medzinárodnej vesmírnej stanici, o umelej inteligencii nielen v astronómii, ale aj o mytológii či o tom, ako fotografovať oblohu. Deťom podujatie ponúkne zábavné hlavolamy, doplňovačky i súťaž s astronomickým pexesom. Večer bude patriť pozorovaniu oblohy cez rôzne typy teleskopov. Bude spojené s objasňovaním princípov optiky a javov na oblohe pomocou názorných pomôcok.

Ivan Gontko číta (nielen) deťom

sobota, 25. marca od 9:30 do 10:30 v Kníhkupectve Pod vŕškom

Sobotné doobedie sa ponesie v duchu pútavých príbehov vďaka Ivanovi Gontkovi a jeho čítaniu (nielen) pre deti.

Verejné korčuľovanie

sobota a nedeľa, 25. a 2. marca na vedľajšej ploche zimného štadióna HK Nitra

V sobotu je verejné korčuľovanie od 15:30 do 17:00. V nedeľu bude vedľajšia plocha pre korčuliarov otvorená od 14:00 do 15:30. Dospelý zaplatí vstupné 2 eurá, deti do šesť rokov majú vstup za 0,50 eur a deti do 15 rokov za 1 euro.

Víno s chuťou hudby – LUDO KURUC BAND

sobota, 25. marca od 18:00 do 20:00 v Milej Deve, Piaristická 2

Ochutnávka vín spojená bude so živým koncertom Ludo Kuruc Band. Malé rodinné vinárstvo K3 Winery ponúka víno pre potešenie a zábavu. Každá odroda so srdcom a dušou skrýva v sebe svoj príbeh. Rezervácia miesta telefonicky 0911 233 002. Vstup­né 15 eur.

Ondrej Ďurica s kapelou

sobota, 25. marca od 19:00 do 21:00, v PKO Nitra

V PKO bude mať v sobotu koncert Ondrej Ďurica s kapelou. Vstupné je 25 eur.

Oldies párty s číslom 2 – DJ OLI J

sobota, 25. marca od 20:00 v Music A Cafe – OC Centro

V sobotu sa môžete tešiť na Oldies párty. Konať sa bude na Chrenovej v podniku Music a Cafe. Vstupné na akciu je 5 eur a VIP 10 eur.

Burza exotov a Farmárske trhy

nedeľa, 26. marca od 4:00 do 10:00, na Výstavisku Agrokomplex

V sobotu sa bude na výstavisku konať tradičná Burza exotov, hydiny, králikov, holubov a doplnkového tovaru pre chovateľov. Vstup pre peších cez hlavnú bránu a pokladňu pri pavilóne G od 4.30 do 10.00 h. Vjazd autom bude cez B3 od 4.00 do 10.00 hod a cez bránu B2 od 5.30 do 10.00 h.

Hanička a Murko Nové pesničkové predstavenie

nedeľa, 26. marca od 16:00 do 17:00, Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre

Vystúpenie Haničky a Murka je kombináciou živého a dynamického koncertu a divadla. Haničku a Murka tradične sprevádza aj ich veľká kamarátka Sofi (alebo Paťka), ktorá bude s nimi a so zvieracími kamarátmi spievať, tancovať a pomáhať im urobiť z vystúpenia ozajstnú šou! Deti sa môžu vyjašiť, aktívne zapájať do predstavenia a zaspievať si obľúbené hity z vydaných CD Haničky a Murka (napr. Ika-tika-gymnastika, Autá, Poď športovať, či Ja som žabka, Bola babka, mala capka…). Medzi pesničkami sa zabavia na divadelných scénkach Haničky a Murka a ich hostí. Bábky vedú profesionálni bábkoherci. Každé dieťa dostane od Haničky a Murka darček – Murkove lízatko a nálepku s Haničkou a Murkom a ich kamarátmi! Vstupné 10 eur.

Basketbalový zápas Nitra – Považská Bystrica

nedeľa, 26. marca od 16:00 do 18:00, v Športovej hale SPU Nitra

Nadstavba 1.ligy mužov a U23 pokračuje pre zverencov Ľubomíra Urbana zápasom proti Považskej Bystrici. Hostia nastúpili do bojov o 1.-4. miesto z druhej pozície ligovej tabuľky po základnej časti. Nadstavbu však odštartovali domácou prehrou proti Žiline. Zápasová bilancia po dvojici vzájomných stretnutí nedeľných súperov je vyrovnaná 1/1. Komu sa podarí uspieť v treťom?

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM