Správy

TIPY na víkend: Nitra ponúkne letné kino, tančiareň pod hradom aj koncert Desmodu

Pred nami je tretí júlový víkend. Pokračovať bude Nitrianske kultúrne leto na pešej zóne a živo bude aj na Nitrianskom hrade.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend: Nitra ponúkne letné kino, tančiareň pod hradom aj koncert Desmodu
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Tančiareň pod hradom a letným nebom

piatok, 16. júla od 18:00 do 22:00 na parkovisku nad Castellum Cafe pod hradom

V piatok sa môžete tešiť na prvú Tančiareň pod Nitrianskym hradom a letným nebom tohto leta. Nasledujúce sa budú konať 30. 7. a 27. 8. Zmena termínu vyhradená kvôli počasiu. Vstupné 5 eur.

Fatima

piatok, 16. júla od 21:00 do 23:00 v Gotickej priekope na Nitrianskom hrade

Strhujúca historická dráma, nakrútená podľa skutočných udalostí, odhaľuje príbeh detí, ktoré sa stali svedkami zázraku. Desaťročná pastierka Lucia spolu so sesternicou a bratrancom ohlásia, že sa im v portugalskej Fatime zjavila Panna Mária. Inšpirujú tisíce veriacich, no musia tiež bojovať s nedôverou skeptikov. Fatimské zjavenie navždy zmení ich životy… O čašu vína sa postará Vinárstvo Bíro. Vstupné 3 eurá.

Divadlo na Hojdačke Lomidrevo

piatok, 16. júla od 18:00 do 19:00 na pešej zóne

V piatok bude Nitrianske kultúrne leto pokračovať divadelným predstavením na pešej zóne. Lomidrevo je chlapec, ktorý dostal do daru veľkú silu. Keď vyrastie, vyberie sa do sveta. Na cestách stretne kamarátov – silákov Miesiželeza a Valivrcha. S veľkou fyzickou silou však treba narábať rozumne, aby sa neuškodilo ľuďom. Obrovská sila tiež nie je zárukou odvahy a čestnosti, Lomidrevo však svojim rozumom a odvahou vyslobodí unesené princezné, za čo si zaslúži kráľovskú nevestu. Bez vstupného.

Galaxia Soul Open Air

piatok, 16. júla od 19:00 v Hideparku Nitra

Konať sa bude piaty ročník multižánrovej klasiky Galaxia Soul. Prinesie na Hidepark aktuálny klubový zvuk New Yorku v podaní headlinera TJ Hicks.

TJ HICKS je rodený Newyorčan. Ako DJ a producent sa predstavil na eventoch a festivaloch po celej Amerike, Ázii, Európe a Rusku. Autorskú a remixérsku produkciu vydáva pod menom Altroy. Zároveň šéfuje labelu Minimalsoul Recordings a distribučnej spoločnosti vinylov MSR Distro. Vstupné 5 eur.

Koncert Pengagi

piatok, 16. júla od 19:00 do 20:00 na pešej zóne

Na pešej zóne bude v piatok večer znieť country. V rámci kultúrneho leta sa predstaví kapela Pengagi. Vstupné na koncert sa neplatí.

Púť ku cti sv. Andreja – Svorada

piatok, 16. júla od 19:00 do 20:30 Zoborský kláštor

V piatok sa veriaci stretnú v areáli Zoborského kláštora, kde sa bude konať svätá omša ku cti sv. Andreja – Svorada. Celebrovať ju bude nitriansky biskup Mons. Viliam Judák.

Koncert Desmod a Robo Šimko

piatok, 16. júla od 20:00 do 21:30 v Music a Cafe

V piatok sa fanúšikovia dočkajú vystúpenia kapely Desmod a Robo Šimko. Skupina sa predstaví v zložení Robo Šimko, Michal Chrenko, Richard Synčák, Martin Cibulka, Maťka Ďumbalová, Rasťo Toman a Dušan Minka. Vstupné 10 eur.

Performance Roberty Štěpánkovej, Protilátka

piatok, 16. júla od 21:00, prvé podujatie v kultúrnom priestore bod.K7, Štefánikova 7

Diváci budú môcť vo večerných hodinách navštíviť performance Roberty Štěpánkovej, Protilátka. Umelkyňa bude vytvárať choreografiu v súbore kratších, niekoľko minútových kompozícií. Tanečné sólo Roberty si budú môcť pozrieť diváci cez výklady, ktoré smerujú do ulíc Štefánikovej a Radlinského a prostredníctvom projekcie na pešej zóne. Vstup zdarma.

Pozorovanie oblohy vo hvezdárni

piatok, 16. júla od 21:15 do 23:15 Krajské osvetové stredisko v Nitre

V piatok bude pripravený zaujímavý program v nitrianskej hvezdárni. Tešiť sa môžete aj na komentované pozorovanie oblohy v kupole Krajského osvetového strediska cez astronomický ďalekohľad. Vstupné 1 eur, nie je potrebné vopred sa nahlasovať. Pozorovaním bude sprevádzať Juraj Pecháč.

Prečítajte si tiež

Street workout exhibícia

sobota, 17. júla o 9:00 na Čajkovského 1

Na Klokočine sa bude súťažiť vo viacerých kategóriách pre street workout súťažiacich. Pripravené budú aj súťaže pre laikov. Podujatie je realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kra­ja.

Kuk ševcovi do dielne

sobota, 17. júla vstupy vždy o 10:00 a 13:00 h v Ponitrianskom mú­zeu

Ako fungovali remeselnícke cechy? Čo robil obuvník? Interaktívny vzdelávací program odhalí zaujímavosti zo života cechov na Slovensku. Vhodné pre deti od 4 do 14 rokov. Dĺžka programu 60 min. Max. 15 členná skupina.

Čistenie Na Vŕšku a v centre mesta

sobota, 17. júla od 09:00 do 12:00

Mesto Nitra, Nitrianska organizácia cestovného ruchu a Čistá Nitra spolu spojili sily a rozhodli sa prísť s nápadom postupného čistenia 7 pahorkov Nitry. Najbližšie sa bude čistiť v sobotu 17. júla lokalita Na vŕšku a priľahlé centrum mesta. Čistenie bude prebiehať od 9.00 do 12.00 hodiny, pridať sa k aktivite je možné kedykoľvek v uvedenom čase. Vrecia a ochranné pomôcky sú zabezpečené. Pre účastníkov je pripravená malá odmena.

Ivan Gontko číta (nielen) deťom

sobota, 17. júla od 09:30 do 10:30 na Kupeckej

V sobotu sa môžete tešiť na Literárne leto na Kupeckej. Čítať nielen deťom bude Ivan Gontko.

Kocúr v čižmách

sobota, 17. júla od 17:00 do 18:30 v Hideparku

Herci Nového divadla potešia návštevníkov Hideparku inscenáciou Kocúr v čižmách. Nie je všetko striebro, čo sa blyští, účel nesvätí prostriedky a pravda, láska a dobro bývajú po zásluhe odmenené. "Punkovo-animálno-maňuškovo-komediálny thriller“ je určený pre divákov od 5 rokov. Vstupné 5 a 8 eur.

Welcome summer na Agrokomplexe

sobota, 17. júla od 18:00 v Relax Park Agrokomplex

Preložené podujatie Welcome summer by sa malo konať túto sobotu 17. júla v areáli Relax parku na Agrokomplexe. Ide o 6. ročník najväčšieho hip-hopového podujatia v Nitrianskom kraji. Vystúpia Separ OG Tour, Nerieš, ČisT a Mišo Biely, Osťo, Dj JohnnyBee, Dj Payo, Enkláva a Zmetok a Drama.

Mohlo by vás zaujímať

Tyjátr Herkules alebo Dobytie pekla

sobota, 17. júla od 18:00 do 19:00 na pešej zóne

V sobotu bude na pešej zóne pokračovať Nitrianske kultúrne leto. Tešiť sa môžete na predstavenie podľa hry ľudového bábkara Antona Anderleho. Po bábkovom divadle bude nasledovať od 19.30 open-air koncert Nitrianskeho komorného orchestra.

Koncert Dora

sobota, 17. júla od 20:30 do 21:30 v Music A Cafe

Hudbou bude žiť v sobotu aj Chrenová. Music a Cafe bude patriť koncertu kapely Dora, ktorý bude spojený s krstom CD 3.00 Hrmených. Vstupné na koncert je 5 eur.

Druhá smrť Jany z Arcu

nedeľa, 18. júla od 20:00 do 21:30 Zoborský kláštor

Nové divadlo zavíta so svojou hrou Druhá smrť Jany z Arcu do Zoborského kláštora. Tragikomédia o tom, čo plánoval Boh so svojím synom Ježišom, Janou z Arcu a katom. Pre divákov od 15 rokov. Vstup voľný.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Tipy na výlet

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM