Kultúra

TIPY na prvý aprílový víkend v Nitre: Lákadlom je Garážový výpredaj aj Rockový večer

Čo sa bude diať cez víkend v meste pod Zoborom? Pozrite si prehľad podujatí.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na prvý aprílový víkend v Nitre: Lákadlom je Garážový výpredaj aj Rockový večer
Zdroj: Dnes24.sk

Sedlácky rínek

sobota, 1. apríla od 08:00 do 13:00, Zelokvet

Na miesto sa dostanete cez Vodnú, most a firmu Sunob. Následne je potrebné pokračovať po asfaltovej ceste až k areálu Zelokvet. Tržnica je prvý skleník vpravo.

Za jarnou flórou Zobora

sobota, 1. apríla od 9:00 do 12:00, Zobor

V apríli pokračuje cyklus tematických prehliadok Potulky Nitrou pešo alebo na bicykli. Zraz bude o 9.00 h pri altánku na rázcestí pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada. Pôvodne naplánovaný sprievodca, botanik Jaroslav Košťál, sa, žiaľ, zo zdravotných dôvodov nemôže prehliadky zúčastniť. Sprevádzať bude Pavol Eliáš z Ústavu rastlinných a environmentálnych vied SPU v Nitre.

Garážový výpredaj

sobota, 1. apríla od 9:00 do 15:00, pri Fatranskej škole za Poliklinikou, Chrenová

V sobotu 1. apríla sa môžete tešiť na prvý tohtoročný Garážový výpredaj. Konať sa bude od 9:00 do 15:00 hodiny na priestranstve pri Fatranskej škole na Chrenovej. Výhodou Garážových výpredajov je, že nakupujúci si môžu odniesť tovar od výmyslu sveta. Predajcova sa registrovať nemusia. Stačí, aby prišli na určené miesto a okamžite môžu vyložiť svoj tovar.

Bláznivá sobota s deckáma

sobota, 1. apríla od 14:00 v Domof Creativity

Tešiť sa môžete na lopec zábavy, tvorivých i pohybových dielní pre deti. Pre dospelých diskusie na témy: Anton Adamčík V ZÁUJME DIEŤAŤA, Leri Švec ŠTYRI PôRODY- VÝVOJ ĽUDSKEJ OSOBNOSTI. Na záver prvoaprílového popoludnia sa uskutoční stolnotenisový zápas medzi dvoma veľkými mužmi v superťažkej váhe, dvoma dobrákmi, no ťažkými ego-bojovníkmi, ktorý nikdy nevideli hrať jeden druhého… Ivanom Pohanom Štoselom a Danielom Dayanielom Máčovským. Nebude chýbať ani hudobný hosť, minijarmok a skvelé občerstvenie. Organizátormi sú Fond Spoločenstva vedomého života, Domof Creativity, Univerzita vedomého života. Výťažok z tejto akcie pôjde do Fondu Spoločenstva vedomého života, n.o.. Vstupné je dobrovoľné.

Prečítajte si tiež

Veľtrh Caravan Bike Travel 2023

do nedele 2. apríla od 9:00 do 18:00. výstavisko Agrokomplex

Karavany obsadili priestor takmer 10-tisíc metrov štvorcových v troch prepojených pavilónoch. Veľtrh Caravan Bike Travel 2023 ponúka o 50 percent viac výstavnej plochy i exponátov v porovnaní s premiérovým ročníkom. Pavilón F je venovaný dobrodružstvu a expedičnému cestovaniu. Na ploche 3-tisíc štvorcových metrov ponúkajú vystavovatelia kompletné vybavenie pre kempovanie v prírode, vanlife, offroad prívesy, strešné stany, obytné nadstavby či dômyselné vstavby do dodávok. Nechýba ani cestovateľské kino, prednášky a filmy, detský kútik. Návštevníci veľtrhu si môžu vyskúšať klasické aj elektrické bicykle, naplánovať si cyklozájazd či vybrať doplnky, funkčné oblečenie a vybavenie na cesty.Lákadlom je RC dráha, kde počas veľtrhu prebiehaju preteky RC modelov.

Zajko Hrajko a tvorivé dielne

sobota, 1. apríla od 15:00 do 17:00 v OC MAX

Výroba veľkonočných dekorácií, fotenie vo veľkonočnom fotokútiku – budú pri tom hostesky v tradičných krojoch, či obľúbený maskot jari, Zajko Hrajko.

Verejné korčuľovanie

sobota a nedeľa, 1. a 2. apríla Na vedľajšej ploche zimného štadióna HK Nitra

Tento víkend sa končí sezóna verejného korčuľovania. Pre korčuliarov bude plocha vyhradená v sobotu a v nedeľu v čase od 15:30 do 17:00. Vstupné: dospelí 2 €, deti do 6 rokov 0.50 €, deti do 15 rokov 1 €.

LM Retro Band

sobota, 1. apríla od 20:00 do 22:00 v Music A Cafe – OC Centro

Formácia LM-Retro rock Band – zahrá v nitrianskom Music a Cafe svetové rockové hity 70.-80.-90. rokov, ako Toto, Bon Jovi, Deep Purple, Gary Moore,ZZ-Top, Modus, Team atď.

Rockový večer s kapelou Forum

sobota, 1. apríla od 20:00 do 22:00 vo Frankie Rock Clube

Na rockový večer sa môžete v sobotu tešiť aj na Mostnej, kde vystúpi kapela Forum. Vstupné je 5 eur.

Sviatky jari

nedeľa, 2. apríla od 16:00 do 18:00, OC Promenada Nitra

Na Kvetnú nedeľu sa aj v Nitre rozlúčime so zimným obdobím a privítame nastupujúcu jar. Tento rok sa podujatie uskutoční v obchodnom centre Promenada, kde sa predstavia v kultúrnom programe folklórne súbory Borinôčka, Borinka a Furmani z CVČ Domino Nitra. Program vyvrcholí tradičným sprievodom s Morenou k rieke, symbolickou rozlúčkou so zimou a vítaním jari. Vstup na podujatie je bezplatné.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM