Kultúra

TIPY na predĺžený víkend: Pozrite si veľký PREHĽAD podujatí v Nitre

Prvý júlový víkend sa bude pod Zoborom niesť v znamení celomestských slávností. Živo bude v celej Nitre. Pozrite si prehľad podujatí.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na predĺžený víkend: Pozrite si veľký PREHĽAD podujatí v Nitre
Zdroj: TASR

Živá hudba vo Vazulke

piatok, 2. júla od 18:00 do 21:00, Vo Vazulovej veži – Nitriansky hrad

Naživo bude hrať LHPmuzika (Lazár – Halász – Pleštinský). K živej hudbe si môžete vychutnať dobrý nápoj, či koláčik v jedinečnej historickej atmosfére na cimburii Nitrianskeho hradu. O čašu vína k hudbe sa postará vinárstvo z nášho regiónu.

Ludo Kuruc Band

piatok, 2. júla od 19:00 do 20:30, v reštaurácii Milá deva

V nitrianskej reštaurácii bude v piatok znieť hudba Karola Duchoňa v podaní speváka Luda Kuruca s kapelou. Vstupné na koncert je 13 eur.

Koncert Robo Opatovský

piatok, 2. júla od 20:00 do 21:30 v Music A Cafe

Piatkový koncert nebude chýbať ani na Chrenovej. Predstavia sa Robo Opatovský, Roman Mečiar & Ondrej Juráši. Vstupné na koncert je 12 eur. Zakúpením vstupenky si zarezervujete sedenie.

Pýtajte sa primátora

sobota, 3. júl od 13:45 do 15:00, na pódiu na pešej zóne pred TIC Nitra

V rámci slávností Nitra, milá Nitra sa uskutoční aj sobotná debata Pýtajte sa primátora. Koncept je veľmi jednoduchý – jeden mikrofón pre moderátora, jeden pre primátora a jeden pre publikum. Tí z vás, ktorí chcete položiť otázku online, môžete využiť tento odkaz.

Nitra, milá Nitra

od 3. do 5. júla, Nitra

Mestské slávnosti ponúknu pestrý program. Ich súčasťou bude tradične Cyrilo-metodská púť na námestí, jarmok, koncerty i pestrý program pod hradom. V sobotu 3. júla sa na oživenom nitrianskom korze s jarmokom a hudobným aj divadelným pódiom predstavia módny návrhár Andrej Baraník, kapela RVHP a Nitriansky komorný orchester.

Nitriansky jarmok

od 3. do 5. júla

Nitriansky jarmok bude prebiehať v sobotu a v nedeľu 3. a 4. júla od 11.00 do 21.00 h. V pondelok bude jarmok pokračovať od 11.00 do 19.00 hodiny. Remeselníkom bude patriť pešia zóna, Župné námestie, Pribinovo námestie aj hradný kopec.

Večerné koncerty na námestí

sobota, 3. júla od 19:00, na Svätoplukovom námestí

V piatok večer sa námestí vystriedajú viacerí hudobníci. Tešiť sa môžete na českú dievčenskú formáciu Vesna, ktorá prináša na scénu svieži, jedinečný prejav, folkovú podstatu spojenú so špecifickým popovým štýlom. Okúzli nielen oči a uši, ale predovšetkým dušu každého vnímavého návštevníka.

O 20:30 bude večerný program pokračovať koncertom nitrianskych hudobníkov a spevákov, ktorí vytvorili „NMN Band". Vystúpia Tibor Seidl, Lukáš Slobodník, Tony Marko, Andrej Novotný, Michal Cabala, Martina Uhrinová, Kristína Uhlíková, Marek Kutnár, Dominika Titková a Šimon Lašák.

Koncert Follow

sobota, 3. júla od 20:00 do 21:30 v Music A Cafe

Začiatkom roka 2019 skupinu Follow založil terajší bandleader a spevák Marcel Chropúvka spoločne s keyboardistom Richardom Bondem. V súčasnosti hráva vo štvorici s Adamom Kozolkom na elektrickej gitare a Samuelom Stolárikom za bicími. Vstupné dobrovoľné.

Koncert The Wild Youth Culture

sobota, 3. júla od 20:00 do 21:30 v Paletka beer.cafe

V sobotu sa môžete tešiť aj na koncert akustického tria The Wild Youth Culture. Na akciu je nutná rezervácia stola na čísle 0907 427 967 alebo cez sociálnu sieť paletka.

Literárna Nitra

nedeľa, 4. júla od 10:00 do 17:00, Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre

Krajská knižnica sa tiež zapojí do mestských slávností. Pre nadšencov literatúry pripravila už 6. ročník podujatia Literárna Nitra. Tento rok sa bude konať v nedeľu 4. júla 2021 pred Turistickým informačným centrom. Diváci sa môžu tešiť na spisovateľov detskej literatúry, literatúry faktu i románov. Sprievodnými podujatiami bude výstava v Ponitrianskom múzeu, burza kníh, ale aj tvorivé dielne pre deti.

Kocúr v čižmách

nedeľa, 4. júla od 17:00 do 18:00 na Svätoplukovo námestí

Kultúru prinesie do centra mesta aj Nové divadlo. Tešiť sa môžete na rozprávkový thriller Kocúr v čižmách.

Dúhalka v Nitre

nedeľa, 4. júla od 17:00 do 18:00 v Music a Cafe

Po roku sa Dúhalka opäť postaví na pódium v Music a Cafe v Nitre a zaspieva pre deti všetky svoje najväčšie hity. Krajina za dúhou, Semafór, Týždeň, skladby z televízneho seriálu Sníček a Dúhalka na TV Jojko, či nové pesničky z pripravovaného albumu.

Lístky sa rezervujú priamo Music a Cafe v Nitre, alebo mailom na duhalka@duhalka.sk. Počet miest je obmedzený. Vstupné 8 eur na osobu.

Pocta Pribinovi

4. až 5. júla od 13:00 do 18:00, pod Nitriansky hradom

Pripravený bude dobový program pod hradbami pri príležitosti 1160. výročia skonu nitrianskeho kniežaťa Pribinu. Tešiť sa môžete na historickú atmosféru, hudbu, tanec, divadlo aj ukážky remeselníckej práce. V programe vystúpia skupina historickej lukostreľby Vinedi, Fekete Sólyom, skupina historického tanca Galthilion, Via Historica, Páni času, Stretnutie s Veľkou Moravou i šašo Aďo a chýbať nebude živý šach.

Koncerty na námestí

nedeľa, 4. júla od 19:00, na Svätoplukovom námestí

O 19.00 odštartuje koncert kapela Hrdza, ktorá vnesie do nedeľného večera originálnu radostnú atmosféru. V apríli 2019 sa táto známa slovenská kapela umiestnila s albumom Neskrotený na štvrtom mieste rebríčka World music charts Europe.

O 20.30 ich na pódiu vystrieda slovenská kapela Korben Dallas.

Prečítajte si tiež

Cyrilo-metodská národná púť

pondelok, 5. júla od 10:00 do 12:00, na Svätoplukovom námestí

Slávnostnú sv. omšu bude celebrovať poznanský arcibiskup, metropolita a predseda Konferencie biskupov Poľska Mons. Stanisław Gądecki.

DOD na Nitrianskom hrade

pondelok, 5. júla, Nitriansky hrad

Súčasťou slávností bude aj tradičný Deň otvorených dverí na Nitrianskom hrade. Konať sa bude 5. júla. Dominanta mesta otvorí svoje brány o 10.00 hodine. Vstupné bude bezplatné. Od 10.00 do 18.00 budú sprístupnené Diecézne múzeum, kazematy, Katedrálny chrám – bazilika sv. Emeráma. Biskupský palác bude pre návštevníkov otvorený od 13.00 do 16.00 hodiny. Hradný areál bude sprístupnený počas celých mestských slávností od 10.00 do 18.00.

Akademická Nitra

pondelok, 5. júla o 17: 00 na Svätoplukovom námestí

V pondelok odštartuje 42. ročník medzinárodného akademického festivalu folklórnych súborov. Medzinárodný festival vysokoškolských folklórnych súborov uvedie súbory Zobor, Gymnik, Poľana, Trnavčan a Borinka.

Koncert Skús veriť snom

pondelok, 5. júla od 20:00 do 21:30 na Svätoplukovom námestí

Slávnostný sviatočný večer aj celé slávnosti uzatvorí galaprogram Divadla Andreja Bagara v Nitre. Hudobný program s názvom Skús veriť snom je zostavený zo skladieb známych muzikálov, ktoré boli a sú v repertoári divadla. Účinkovať v ňom budú sólisti umeleckého súboru DAB a orchester Juliusa Selčana. V premiére odznejú aj skladby z pripravovaného muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy pre dovolenkárov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM