Kultúra

Tip na knihu: Strhujúci príbeh vám spôsobí zimomriavky po celom tele

V ospalom mestečku Cleary sa zvyčajne nič nedeje. No tentoraz zažíva sériu únosov mladých žien. Už ich zmizlo päť a na miestach, kde ich ľudia videli naposledy, sa vždy nájde modrá stuha. Po stope neznámeho únoscu sa pustí šéf miestnej polície Dutch Burton,ktorý ani netuší, že bude pre neho osobným.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Strhujúci príbeh vám spôsobí zimomriavky po celom tele
Zdroj: Dnes24.sk

ONA

Do Cleary sa blíži veľká fujavica, meteorológovia predpovedajú mrznúci dážď a prudký vietor. Neodporúčajú cestovať, iba ak v nevyhnutných prípadoch. Mrazivý závan dýchne aj na ľudí… Do mestečka sa vracia Lilly, bývalá Dutchova manželka a šéfredaktorka časopisu v Atlante. Ich manželstvo sa rozpadlo po tom, ako im tragicky zahynula dcérka Amy. Teraz prišla Lilly do Cleary, aby predala zrub a nadobro tak zanechala za sebou minulosť. Považuje to za nevyhnutné…

ON

Lilly však autom dostane šmyk a zrazí neznámeho Bena Tierneyho, ktorý jej z lesa skočí pod kolesá. Pozná Bena, už v minulosti sa stretli a trošku flirtovali. Ben pracuje na voľnej nohe ako novinár a keďže nemajú inú možnosť, uchýlia sa do chaty, aby prečkali prudkú víchricu. Ben je navyše zranený.

SÉRIOVÝ VRAH

Dutch zatiaľ čaká na prvé správy od FBI. Čoskoro sa dozvedá zásadnú vec. Obávaným sériovým vrahom je istý Ben Tierney. A vzápätí zisťuje, že ten práve uviazol v chate s jeho exmanželkou Lilly.
V chate plynie čas veľmi pomaly, vonku zúri víchrica a Lilly sa začína cítiť v nedobrovoľnom väzení akosi neisto. Nielen kvôli snehovej kalamite, ale postupne si uvedomuje, že život jej oveľa viac ohrozuje jej spoločník.

Sandra Brownová je svetovo obľúbená spisovateľka, ktorá opäť pripravila strhujúci triler Mrazivý závan s neopakovateľnou atmosférou. Čaká vás zúfalý pokus Dutcha o záchranu svojej exmanželky, napätie, ktoré by sa dalo krájať a určite prekvapivý záver.

Začítajte sa do Mrazivého závanu – hrob je už vykopaný!

Tip na knihu: Khaled Hosseini a jeho nový román

Khaled Hosseini, autor bestsellerov Majster šarkanov a Tisíc žiarivých sĺnk, prichádza s novým nevšedným románom A hory odpovedali ozvenou o tom, ako milujeme, ako sa staráme jeden o druhého a ako naše životné rozhodnutia rezonujú naprieč generáciami. S jeho hrdinami prejdeme od afganského Kábulu do Paríža, San Francisca, aj na grécky ostrov Tinos.

Pari má tri roky a jej veľký brat Abdulláh desať. Sú to polosiroty z afganskej dedinky, ktoré majú nádherný a jedinečný vzťah. Pre Abdulláha je jeho malá sestra to najdrahšie, čo má, a obetavo jej nahrádza mamu. Zakaždým sa čudoval, ako môže také drobné krehké telo pojať toľko radosti a toľko dobroty. „Pari bola jediný človek na svete, ktorý by ho nikdy nezranil, ba ani nemohol zraniť. V niektoré dni mal Abdulláh pocit, že len Pari je jeho jediná skutočná rodina, ktorú ešte má.“
Jediná životná situácia však ovplyvní nielen ich životy, ale zasiahne aj množstvo ľudí okolo nich a stane sa svedectvom morálnej zložitosti života.

A hory odpovedali ozvenou je román o generáciách, cez ktoré Hosseini preniká do našej výchovy a našich spletitých vzťahov. Ukazuje, ako vieme zraňovať, zrádzať, ale aj rešpektovať a obetovať sa jeden pre druhého. A pripomína tiež to, ako nás neraz zarazí konanie našich najbližších v osudných okamihoch. Je to nezabudnuteľný román o hľadaní stratenej časti každého z nás, aj kúska z iných ľudí, ktorých milujeme alebo nás s nimi v živote spája nejaké puto. A hory odpovedali ozvenou je správna kniha do kresla, či na pohovku, kde sa spomalí čas a necháte sa unášať nádherným príbehom o šťastí v pokore, o ktorom možno ani len netušíme.

Khaled Hosseini patrí medzi najobľúbenejších svetových autorov – z jeho hitov Majster šarkanov a Tisíc žiarivých sĺnk sa predalo 50 miliónov kníh vo viac ako sedemdesiatich krajinách sveta. Majster šarkanov sa držal neuveriteľných 103 týždňov na 1.mieste prestížneho rebríčka bestsellerov New York Times. Khaled Hosseini je vyslancom USA pri UNHCR (Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov) a založil tiež nadáciu, ktorá poskytuje humanitárnu pomoc ľuďom v Afganistane.

Začítajte sa do dojímavého príbehu Khaleda Hosseiniho

Tip na knihu: Strhujúci príbeh vám spôsobí zimomriavky po celom tele
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM