Kultúra

Tip na knihu: Na pultoch nový Grishamov geniálny a rafinovaný plán pomsty

V chate pri jazere v horách juhozápadnej Virgínie našli dve mŕtve telá s prestrelenými hlavami a prázdny trezor. Jedno telo patrí federálnemu sudcovi Raymondovi Fawcettovi, druhé jeho sekretárke Naomi Claryovej. Prečo ich zavraždili? Čo bolo v trezore?

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Na pultoch nový Grishamov geniálny a rafinovaný plán pomsty
Zdroj: Dnes24.sk

Takto sa začína nový právnický triler Johna Grishama Podfuk, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo v poslednom období napísal.

Vo väzení vo Frostburgu je muž, ktorý pozná odpovede. Práve teraz sa volá Malcolm Bannister a je právnik. Odpykal si polovicu nezaslúženého trestu a zostáva mu ešte päť rokov. Lenže Malcolm má eso v rukáve a chystá sa ho použiť. Vyšetrovanie FBI sa čoskoro dostáva do slepej uličky. Chýbajú svedkovia, stopy, dôkazy. Vyšetrovateľov zaujíma, čo bolo v trezore, a Malcolm by im to rád prezradil, ibaže nič nie je zadarmo… Nadišiel čas odštartovať dlho pripravovaný, dôkladne premyslený a rafinovaný plán.

Podfuk je nevyspytateľný a prekvapivý príbeh o človeku, ktorý sa päť rokov zdokonaľoval v cele ako väzenský právnik a teraz neviete, čo od neho môžete očakávať. No verte, že si všetko premyslel do najmenších detailov…

„Grishamove knihy sú nápadité, inteligentné a vtipné.“ The Washington Post

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM