Kultúra

Tip na knihu: Inferno Dana Browna už na pultoch. A možno z toho bude aj filmový trhák!

DAN BROWN sa už od útleho detstva zaujímal o rôzne druhy kódov, tajné vládne organizácie a históriu, čo ho nakoniec inšpirovalo k napísaniu knihy s názvom Digitálna pevnosť. Najviac ho však preslávili knihy Da Vinciho kód a Anjeli a démoni, ktoré práve vychádzajú v novej úprave, s novými obálkami.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Inferno Dana Browna už na pultoch. A možno z toho bude aj filmový trhák!
Zdroj: Dnes24.sk

Da Vinciho kód a Anjeli a démoni urobili zo sympatického skladateľa piesní a učiteľa španielčiny na základnej škole doslova spisovateľskú hviezdu. Da Vinciho kód prevrátil Brownovi život naruby a obrovský záujem zaznamenal aj aktuálny hit Inferno, ktorý v predajoch za prvé dni prekonal aj nedávnu novinku J.K.Rowlingovej Prázdne miesto. Inferno sa odohráva v talianskej Florencii, ktorá Brownovi ukázala doslova všetky svoje tajomstvá, ako sám tvrdí. Z knihy by chcel aj film, dostal prirodzene aj ponuky a starosta Florencie je týmto nápadom nadšený.

Florencia má totiž mnoho tajomstiev – architektonických, historických aj kultúrnych. Aj preto tam situoval Dan Brown svoju najnovšiu knihu Inferno. „Chcel som o nej písať dokonca ešte pred tým, ako som vydal Da Vinciho kód,“ povedal exkluzívne pre vydavateľstvo Ikar, kde preklad Inferna vyjde v polovici septembra.

Langdon, „profesorský agent 007“, zbalí v Inferne opäť krásnu ženu a autor Dan Brown so smiechom odmieta oženiť ho. „Viete, súčasťou mojich románov je aj milostné napätie. A čo sa stane s milostným napätím po svadbe? Samozrejme zmizne!“ Aj preto Robertovi dopraje a dostane aj ďalšiu ženu. Prečítajte si Exkluzívny rozhovor s Danom Brownom, v ktorom prezrádza aj triky, ako písal Inferno a kde všade sa chystá Roberta Langdona ešte poslať. V hre je aj Ázia…

Da Vinciho kód vyvolal okrem vlny nadšenia aj vlnu kritiky,a to najmä zo strany katolíckej cirkvi. Harvardský vedec Robert Langdon sa zaoberá záhadnou vraždou v parížskom múzeu Louvre. Pri mŕtvole kurátora múzea sa našla záhadná šifra. Do lúštenia bizarných hádaniek sa Langdon pustí s nadanou francúzskou kryptologičkou Sophie Neveuovou…
Anjeli a démoni je ďalšia kniha s populárnym profesorom, ktorý má vyriešiť pozoruhodnú záhadu – čo znamená symbol vypálený do hrude zavraždeného fyzika-kňaza Leonarda Vetra, ktorý spolu s adoptívnou dcérou pracoval na tajnom výskumnom projekte. Z tieňa sa vynára staroveké mocné bratstvo iluminátov a jeho poslaním je zničiť katolícku cirkev.

Dan Brown vyrastal v prostredí, kde sa prelínalo náboženstvo s modernou technológiou, čo bolo nakoniec aj námetom románu Anjeli a démoni. Dodnes sa z knihy Da Vinciho kód predalo po celom svete vyše 80 miliónov výtlačkov a bola preložená do 52 jazykov.

Tip na knihu: OMG diéta plná zdravých zásad a pravidiel

Po svetovej diétnej novinke siahli už viaceré celebrity, aj napriek jej niektorým kontroverzným častiam. OMG diéta, čiže Oh my God! – „Och, bože môj!“, však ponúka množstvo jedinečných zásad, ktoré sú zdravé a pomôžu schudnúť. Napriek niektorým kontroverzným kapitolám to priznali aj odborníci, vrátane výživových špecialistov

OMG diéta – za šesť týždňov božsky štíhla je dôkazom toho, že sľubovaným zázrakom pri chudnutí, ktoré ponúkajú rozličné zle nastavené diéty, netreba veriť, ale rýchle a správne zlepšenia sú možné. Autor prichádza s jedinečnými zásadami, pri ktorých môže ubudnúť 5 až 10 kíl telesného tuku len za šesť týždňov!

V knihe sa napríklad dozviete o tom, ako nami manipulujú potravinári a tak nám pridávajú na telo zbytočné kilá tuku navyše. Uvedomme si, že niektoré potravinárske spoločnosti sa chytia hocičoho, čo prinesú médiá. Napríklad lykopén, rastlinná chemikália nachádzajúca sa v paradajkách, ktorá spomaľuje starnutie. Keď dorazila správa o prínose lykopénu, každá fľaša kečupu sa zrazu stala zdravou.

Alebo všemohúce jogurty. Výrobky, ktoré tvrdia, že ak ich skonzumujete, budete mať dobrý POCIT. Nechápte ma zle, mnohé jogurty sú vynikajúce… No cítili ste, že na jazyku som mal slovíčko ale?
Ale niektoré spoločnosti vyrábajúce jogurty sú nenásytné. Presvedčili nás, aby sme kupovali nízkotučné jogurty (ktoré majú vysoký obsah sacharidov), jogurty s vysokým obsahom vápnika (to by ste museli zjesť zakaždým za vedro) a jogurty s nízkym obsahom laktózy (povedzme si to otvorene, nikdy neobsahovali veľa laktózy).

Prečítajte si viac o novinke OMG diéta – za šesť týždňov božsky štíhla.

Tip na knihu: Dan Brown a OMG dieta
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM