Rastislav Búgel Krimi

Testovací let sa zmenil na drámu: TOTO je stanovisko firmy k havárii AeroMobilu

Počas sviatočného dňa, v piatok 8.mája, prišlo na letisku v Janíkovciach k poriadnej dráme. Dopravný prostriedok budúcnosti, futuristický AeroMobil, musel núdzovo pristáť. Pilota zachránil padák.

Ilustračný obrázok k článku Testovací let sa zmenil na drámu: TOTO je stanovisko firmy k havárii AeroMobilu
Zdroj: Dnes24.sk

Čo sa vlastne stalo v piatok 8.mája nad letiskom v Janíkovciach? To sa snaží priblížiť spoločnosť stojaca za vývojom AeroMobilu v oficiálnom vyhlásení. „Po 18:00 počas plánovaného testovacieho letu lietajúceho auta AeroMobil pilot približne vo výške 300 metrov aktivoval bezpečnostný padák a AeroMobil pristál v lokalite letiska Nitra,“ informuje spoločnosť AeroMobil s.r.o. .

Ako sme vás už informovali v článku – FOTO: Futuristický aeromobil mal nehodu, zrútil sa na letisku v Janíkovciach!, pilotovi sa takmer nič nestalo. „Vynálezca a testovací pilot Štefan Klein neutrpel žiadne zranenia a prototyp AeroMobil 3.0 je len čiastočne poškodený, čím sa potvrdila účinnosť integrovaného bezpečnostného zariadenia – padáku, na ktorom bezpečne pristál celý AeroMobil vrátane pilota,“ informuje spoločnosť v oficiálnom vyhlásení.

Informácie, ktoré spoločnosť počas testovacieho letu získala neostanú nepovšimnuté. „Skúsenosť a údaje z tohto testovacieho letu budú vyhodnotené a implementované v ďalšom vývoji lietajúceho auta,“ informuje AeroMobil s.r.o. .

Aeromobil mal nehodu
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM