Webnoviny - Futbal

Teší ma, že mi to tam padá a stále vyhrávame, povedal Stoch

Holandský futbalový klub FC Twente je aj po 12. kole Eredivisie 2009/2010 naďalej bez prehry a s 32 bodmi je na čele tabuľky. Darí sa v ňom nitrianskemu odchovancovi Miroslavovi Stochovi.

Jubilejné desiate víťazstvo v aktuálnej sezóne dosiahli zverenci trénera Steva McClarena v sobotňajšom dueli na pôde Rody Kerkrade predovšetkým vďaka ďalšiemu skvelému výkonu slovenského reprezentačného krídelníka Miroslava Stocha.

Na triumfe 2:1 sa 20-ročný ofenzívny stredopoliar podieľal jedným gólom a jednou asistenciou. V 34. min najskôr nitriansky odchovanec našiel výbornou prihrávkou z hĺbky poľa nabiehajúceho kostarického útočníka Bryana Ruiza, a ten nezaváhal. O šesť minút neskôr sa k lopte po rýchlom brejku dostal na ľavej strane slovenský záložník, typickou zasekávačkou do stredu ihriska sa zbavil svojho obrancu a okamžite vystrelil. Jeho pokus ešte mierne tečovaný ďalším protihráčom napokon zapadol do siete. Ako sa neskôr ukázalo, bol to víťazný presný zásah, keďže domáci už dokázali v 56. min len znížiť na konečných 1:2.

“Musím sa úprimne priznať, že tentoraz sme dosiahli tak trochu šťastné víťazstvo, aj keď všetci sa z neho samozrejme veľmi tešíme. V prvom polčase sme ešte hrali dobre, mali sme šance a dali sme aj dva góly. V tom druhom sme už ale boli pod obrovským tlakom a môžeme byť radi, že sme inkasovali len raz. Podarilo sa nám však udržať náskok a napokon sme to dotiahli do víťazného konca,” povedal v rozhovore pre agentúru SITA populárny “Miňo” Stoch na margo sobotňajšieho du­elu.

Pre stabilného člena A-mužstva slovenskej reprezentácie to bol štvrtý gól v tejto sezóne v drese FC Twente, kde je na ročnom hosťovaní z anglického FC Chelsea, a zároveň tretí na súperových ihriskách. “Pri dvoch mojich ostatných presných zásahoch, teraz aj minulý týždeň, som mal dosť šťastia. V oboch prípadoch to tečoval súperov obranca. Po začiatku sezóny, keď som stále triafal len žrde a brvná a protihráči mi to vykopávali z bránkovej čiary, som si to šťastie možno trochu aj zaslúžil. Teší ma, že mi to tam začalo padať a navyše, že stále vyhrávame,” povedal M. Stoch. Jeho prednosťou je rýchla kľučka a okamžitá strela, na čo súper často nedokáže zareagovať. „Samozrejme, že ak by som sa nepokúšal o streľbu, nemohol by som dávať góly. Takže tomu šťastíčku treba ísť aj v ústrety. Vždy, keď som v okolí šestnástky, hľadám možnosť na ohrozenie bránky. K tomu ma nabáda aj tréner.”

Fanúšikovia FC Twente sú, rovnako ako aj hráči, nadšení zo súčasného postavenia mužstva v tabuľke Eredivisie. „Asi nikto nečakal, že nám takto vyjde úvod sezóny. Škoda dvoch remíz, najmä tej na ihrisku Feyenoordu, kde proti nám v 93. min odpískali vymyslený pokutový kop. Teraz nás čaká v lige ďalší kľúčový zápas, doma proti Ajaxu Amsterdam. Ešte predtým sa však musíme sústrediť na štvrtkový duel v Európskej lige UEFA,” dodal na margo najbližšieho programu Miroslav Stoch.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM