Krimi

TAKTO vyzeral víkend na cestách v Nitrianskom kraji: Rekordér nafúkal 3,2 promile!

Policajti sa cez víkend nenudili. Na cestách v Nitrianskom kraji riešili množstvo dopravných nehôd. Svoju úlohu opäť zohral alkohol.

Ilustračný obrázok k článku TAKTO vyzeral víkend na cestách v Nitrianskom kraji: Rekordér nafúkal 3,2 promile!
5
Galéria

Uplynulý víkend sa pre dopravných policajtov z Nitry začal nehodou už v sobotu v skorých ranných hodinách. K udalosti došlo na ceste I/51 pri viniciach pred mestom Vráble. Informuje o tom KR PZ v Nitre na sociálnej sieti.

„29-ročný vodič vozidla Audi A6 pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, stavu a povahe vozovky následkom čoho prešiel pri prejazde pravotočivej zákruty do protismeru. Tu narazil do protiidúceho vozidla Peugeot 301, ktoré viedol 54-ročný muž,“ uvádza polícia.

Policajti 29-ročného muža podrobili dychovej skúške, ktorá mala pozitívny výsledok. „Nafúkal 0,95 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,98 promile,“ konštatujú policajti.

Pri nehode sa zranili dve osoby. Škody na autách odhadla polícia na 12 000 eur.

Opitý a bez vodičského preukazu

V sobotu ráno zasahovali na cestách aj dopravní policajti z Topoľčian. Nehoda sa stala v obci Práznovce.

„39-ročný vodič vozidla Opel Zafira, viedol vozidlo bez vydaného vodičského preukazu, s ktorým narazil do okrajových zvodidiel a z miesta odišiel. Policajti vodiča, ako aj vozidlo našli a vodiča podrobili dychovej skúške. Ten nafúkal 0,67 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,40 promile,“ uviedla polícia.

Prečítajte si tiež

Nenudili sa ani levickí dopravní policajti, ktorí riešili nehodu v Želiezovciach. „37-ročný cyklista viedol bicykel po ulici Komenského, kde pri výjazde na chodník narazil do stĺpa verejného osvetlenia a následne došlo k jeho pádu,“ priblížila polícia.

Cyklista podľa polície utrpel úraz hlavy. Aj v tomto prípade úradoval alkohol. „Nafúkal 1,23 mg/l alkoholu, čo predstavuje 2,56 promile,“ dodali muži zákona.

Nafúkali ďalší

Vodičov pod vplyvom alkoholu bolo na cestách v Nitrianskom kraji ešte viac.

Rekordérom bol len 25-ročný šofér v Nových Zámkoch, ktorý nafúkal 3,21 promile.

V obci Kolíňany chytili 32-ročného vodiča, ktorý nafúkal 2,54 promile. V Nitre nafúkal 1,75 promile 51-ročný vodič.

1,73 promile mal v krvi aj 50-ročný vodič, ktorého zastavili policajti medzi Kolárovom a Komočou. „Fúkalo“ sa aj v obci Slatina. 40-ročný vodič mal podľa polície v krvi 1,10 promile.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuálne témy

Víkendové dopravné nehody v Nitrianskom kraji
5
Galéria

VÍKENDOVÉ DOPRAVNÉ NEHODY A VODIČI, KTORÍ SADLI ZA VOLANT POD VPLYVOM ALKOHOLU 😕 Nitrianski dopravní policajti boli v...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Monday, August 9, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM