Rastislav Búgel Samospráva

Takmer 130 ľudí chce byť nitrianskym poslancom: Najmladšieho a najstaršieho kandidáta delí 53 rokov!

Komunálne voľby sa nezadržateľne blížia. O kreslo poslanca nitrianskeho zastupiteľstva bojuje 127 ľudí. Pozreli sme sa na vekový rozdiel kandidátov.

Ilustračný obrázok k článku Takmer 130 ľudí chce byť nitrianskym poslancom: Najmladšieho a najstaršieho kandidáta delí 53 rokov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Voľby na post primátora nášho mesta a členov zastupiteľstva sa blížia. Radnica zverejnila oficiálny zoznam kandidátov na poslancov. V 7 volebných obvodoch sa o naše hlasy bude uchádzať takmer 130 ľudí.

Kandidátov na post poslanca odlišujú skúsenosti, stranícka príslušnosť a vek . Práve na posledný ukazovateľ sme sa zamerali a pozreli sme sa, aké vekové rozdiely vo viac ako stovke kandidátov nájdeme.

Najstarším kandidátom medzi 127 uchádzačmi o poslanecké kreslo je jednoznačne Ivan Gavalovič. Ten vo svojich 75 rokoch kandiduje vo volebnom obvode číslo 2 – Staré mesto. Galavovič je projektant a je kandidátom s podporou koalície SMER-SD, KDH a SNS.

Jeho náprotivkom je Dávid Marci. Tento 22-ročný mladík ide do volieb s podporou strany SIEŤ. Je študent a asistent nepočujúcich. Marci kandiduje vo volebnom obvode číslo 5– Diely, Kynek, Mlynárce, Párovské Háje. Oboch kandidátov na poslanecké kreslo v mestskom parlamente tak delí 53 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM