Rastislav Búgel Kultúra

Tak ďaleko, tak blízko: Kinoklub prinesie novú slovenskú premiéru!

Milovníci filmového umenia by mali zbystriť pozornosť. V Nitre si totiž budeme môcť vychutnať slovenskú premiéru nového dokumentu z domácej produkcie.

Ilustračný obrázok k článku Tak ďaleko, tak blízko: Kinoklub prinesie novú slovenskú premiéru!
Zdroj: Dnes24.sk

Už v utorok 7.apríla si budeme môcť v nitrianskom Kinoklube Tatra vychutnať parádnu slovenskú premiéru dokumentu Tak ďaleko, tak blízko, ktorá pochádza z domácej produkcie. O dokument sa postaral slovenský režisér a dokumentarista Jaro Vojtek.

„Vo filme Tak ďaleko, tak blízko nás tvorcovia zavedú do nevšedného sveta autizmu. Dokument je nahliadnutím do života detí a rodín postihnutých touto vývinovou poruchou, pričom búra všeobecne zaužívané názory verejnosti na autizmus,“ informujú tvorcovia.

Slovenskú premiéru 80 minút trvajúceho filmu si vychutnáme v utorok 7.apríla o 19:00 hodine v Kinoklube Tatra (Staré divadlo Karola Spišáka, Štúdio Tatra). „Dnes sa veľmi teším, že po 7 rokoch od nášho prvého stretnutia s režisérom Jarom Vojtekom skutočne prichádza dokumentárny film, ktorý sa snaží divákovi verne priblížiť život s autizmom v slovenských rodinách. Verím, že okrem osvety bude aj platformou pre ďalšiu diskusiu o tomto alarmujúco narastajúcom celospoločenskom probléme,“ povedala koproducentka a zároveň jedna z protagonistiek filmu Kateřina Nakládalová.

Vstupné: 4 eurá pre verejnosť a 3 eurá pre členov kinoklubu

Foto: tvorcovia filmu

TAK ĎALEKO, TAK BLÍZKO
35
Galéria
TAK ĎALEKO, TAK BLÍZKO
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM