Správy

Svitá Zoboru na lepšie časy? Problémy v doprave by mohla vyriešiť nová cesta

Mestskej časti Zobor by mohla pomôcť nová cesta. Zámer podporili aj poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Svitá Zoboru na lepšie časy? Problémy v doprave by mohla vyriešiť nová cesta
Zdroj: TASR/František Iván

Problémy s hustou dopravou a upchatými komunikáciami v nitrianskej mestskej časti Zobor by v budúcnosti mohla zmierniť nová cesta. Tá má prepojiť Zobor cez Jeleneckú a Vašinovu ulicu s výpadovkou na Zlaté Moravce.

Poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) na svojom pondelkovom rokovaní schválili návrh na vypracovanie dokumentácie pre účely územného rozhodnutia.

Problémy v doprave

„Krajské zastupiteľstvo sa zároveň uznieslo, že v rozpočte na rok 2022 vyčlení sumu 25 000 eur na vypracovanie dokumentácie,“ uviedol krajský poslanec Miloslav Hatala.

Výstavbu komunikácie sa už dlhšiu dobu snaží iniciovať mesto Nitra. Chce ňou rozptýliť dopravu z mestskej časti Zobor. Tá sa momentálne kumuluje na Dobšinského ulici, ktorá sa po uzavretí časti Dražovskej cesty stala prakticky jedinou spojnicou medzi Zoborom a zvyškom mesta.

Nová cesta by po výstavbe odklonila časť áut až na Zlatomoraveckú u­licu.

Prečítajte si tiež

Primátor rozhodnutie víta

„Bude z väčšej časti vedená v katastri obce Nitrianske Hrnčiarovce, mesto Nitra tam má iba malý úsek. Preto sme požiadali o podporu poslancov NSK, pretože kraj má väčšiu váhu v investorskej činnosti. Som rád, že návrh podporili a verím, že sa cesta na budúci rok začne realizovať,“ doplnil Hatala.

Rozhodnutie krajských poslancov ocenil aj nitriansky primátor Marek Hattas.

„Sme o krok bližšie k tomu, aby sme vybudovali novú cestu zo Zobora. Veľká vďaka poslancom NSK, pretože naše úsilie má tým pádom zmysel,“ dodal primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM