Rastislav Búgel Iné športy

Svetový pohár v hokejbale koncom augusta: Nitrianski Rytieri túžia po prvenstve

Prípravy vrcholia. Nitra sa opäť stane dejiskom prestížneho hokejbalového zápolenia.

Ilustračný obrázok k článku Svetový pohár v hokejbale koncom augusta: Nitrianski Rytieri túžia po prvenstve
Foto: Rastislav Búgel

V termíne 27.-30. augusta sa v Nitre uskutoční prestížny Svetový pohár klubov v hokejbale. Organizátori už predstavili zoznam účastníkov ako aj program turnaja, na ktorom budú štartovať tri slovenské tímy – Nitrianski Rytieri Nitra, HOKEJMARKET Skalica a LG AZ Hokej Doprastav Bratislava. Dva kluby budú z Česka, po jednom z Veľkej Británie, Rakúska a Švajčiarska. Titul z vlaňajška obhajuje ALPIQ Kladno, ktorý vo finále zdolal Skalicu 2:1 po predĺžení.

Domácich Nitranov čaká čerstvý víťaz Českého pohára z Teplíc či finalista slovenskej extraligy z Bratislavy, ako aj majster Veľkej Británie. Po minuloročnom neúspechu stojí pred Nitranmi druhý reparát na vlastnej pôde na ceste k svetovému šampiónovi klubov a k 1. miestu vo svetovom rebríčku.

„Som rád, že môžeme predĺžiť tradíciu turnaja pod Zoborom. Určite to budú kvalitné zápasy a osobne verím, že Rytierom sa podarí získať ďalší veľký úspech,“ povedal prezident Slovenskej hokejbalovej únie Jozef Stümpel.

Manažér Nitry Stanislav Petrík pre klubový web Nitrianskych rytierov poznamenal: „Myslím si, že súperov si na Svetovom pohári nik nevyberá, všetko sú to kvalitné tímy. Pretože zo skupín postupujú všetky tímy, verím, že nám sa podarí ísť do štvrťfinále z čo najlepšieho miesta a teoreticky tak získať najslabšieho súpera.“

Čítajte tiež:

Svetový pohár v hokejbale sa blíži: TIETO tímy sa predstavia pod Zoborom

Elita sa po ročnej prestávke zíde v Nitre: Svetový pohár v hokejbale opäť pod Zoborom!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM